Gemeente Zwolle

De Week van het Bezoek Journaal

.

Journaal van dinsdag 25 maart

Na weken van voorbereiding is het dan zover: de Week van het Bezoek is van start gegaan.
Deze week, van 24 t/m 28 maart 2003, gaan burgemeester en wethouders op bezoek bij particulieren, scholen, gezondheidszorg, bedrijven, verenigingswerk, sport, zorgcentra, kerkgemeenschappen, vrijwilligerswerk, en noem maar op. Zij willen graag in gesprek met jongeren en volwassenen. Luisteren naar wat er leeft. Praten over ideeën, zorgen, wensen.
Burgemeester Henk Jan Meijer ontvouwde dit plan voor de week van het Bezoek tijdens zijn nieuwjaarstoespraak afgelopen januari. Via kranten en andere media werden mensen uitgenodigd een uitnodiging te sturen aan burgemeesters en wethouders voor een bezoek in die week. Op de oproep van het college kwamen ruim 140 uitnodigingen binnen voor een bezoek. Daaruit is een representatieve keus gemaakt van zo'n 70 bezoeken. Over het verloop van deze week en de bezoeken informeren wij u in dit Week van het Bezoek Journaal.

De start

Gisterochtend om half negen zijn burgemeester Henk Jan Meijer en de wethouders Jaap Baarsma, John Berends, Janco Cnossen, Gerard van Dooremolen, Jaap Hagedoorn en Peter Pot en gemeentesecretaris Oenze Dijkstra, op de fiets naar de eerste afspraken vertrokken. Zij bezochten in groepjes van twee eerst enkele basisscholen, waaronder De Octopus, De Twijn en de Vogellanden en het Deltion GDW. Ook werd een bezoek gebracht aan het RIAGG en zorgcentrum Zonnehuis. De lunch gebruikte het voltallige college tijdens een bezoek aan de Gehandicapten Raad. 's Middags ging het opnieuw in kleinere groepen naar het consultatiebureau Icare Holtenbroek en Vrouwenopvang Overijssel. Aan het eind van de middag was het voltallige college te gast bij
woonwagenlocatie Westenholte. Daar hield men zich aan de traditie om de woonwagen te betreden zonder schoenen. Er vond een openhartig gesprek plaats over de cultuur en het wel en wee van de woonwagenbewoners. Gisteravond was het college te gast bij enkele horecaondernemers, tijdens een stamppottendiner in eetlokaal De Atlas.

Van sport tot ondernemersbijeenkomst

Vandaag, 25 maart, gaat het richting tuinderij De groen Tak, moskee Assendorpen is gebruikt het college de lunch met een aantal het ondernemers in de binnenstad. Tussen de bedrijven door gaat burgemeester Henk Jan Meijer op bezoek bij de familie Visser-De Groot, die haar 60-jarig huwelijk viert. 's Middag staat een bezoek aan het project de Veilige School bij de GGD regio IJsssel Vecht op het programma en aan de Flevozolder, een creatieve groep mensen in het Flevogebouw. Daarna gaat het richting SV Zwolle en ZAC Basketbal, waar de trainingen worden bijgewoond. De avond is gereserveerd voor bezoeken aan enkele families en een vertegenwoordiging van bewoners van het Eiland. Burgemeester Meijer, de wethouders Berends en Cnossen en gemeentesecretaris Dijkstra zijn die avond te gast bij de informatiebijeenkomst voor ondernemers in de binnenstad, in de centrale hal van het Maagjesbolwerk.

Van turnen tot zingen

Morgen, woensdag 26 maart gaan de collegeleden op bezoek bij enkele families, basisschool De Werkschuit, kinderopvang Plus en zorgcentrum De Esdoorn. De lunch wordt gebruikt in de Grote Kerk, waar het college tekst en uitleg krijgt over het Schnitgerorgel. De middag is gereserveerd voor bezoeken aan enkele families, SV Turnlust, gymnastiekvereniging Kwiek & Lening en huisartsenpraktijk Ten Berg & Drion. 's Avonds staat een gesprek met enkele huurders van Delta Wonen op het programma, een bezoek aan de Christelijk Gereformeerde Kerk en wordt een oefenavond bijgewoond van zangvereniging Eco Muze.

Over enkele impressies en het programma voor de rest van de week, morgen meer nieuws in het Week van het Bezoek Journaal.