Digitale Gemeente Houten

Hennepteler uit woning gezet

dinsdag 25 maart 2003 - Door: Ed Plekkenpol

De Algemene Woningstichting Houten (AWH) heeft de huurovereenkomst met de huurder van een woning aan het Kooikerseind beëindigd. In de woning werd op 17 maart jl. een hennepkwekerij aangetroffen.

De Algemene Woningstichting Houten treedt hard op tegen huurders die hun woning verbouwen tot een illegale kwekerij. M. Haan, Hoofd Verhuur- en Bewonerszaken van de AWH legt uit waarom: "Dit doen we niet alleen omdat de woningen een woonbestemming hebben, maar ook vanwege neveneffecten zoals brandgevaar door het illegaal aftappen van elektriciteit en de kans op waterschade als er met de watervoorziening van de planten iets mis gaat. Bij de bovengenoemde woning liep het water de gevel uit en is in verschillende woningen schade ontstaan".

Ze vertelt dat de rechter sinds enkele maanden steeds vaker bereid is om overlast veroorzakende henneptelers hun woning uit te zetten. Landelijk trok Helmond aandacht met een stringent uitzettingsbeleid. In de tweede helft van 2002 raakten in Helmond en Eindhoven 34 huurders hun huis kwijt.

Tussen de woningbouwvereniging en de politie wordt bij het aantreffen van hennepplanten of kwekerijen informatie uitgewisseld. Overigens is het in bezit hebben van zelfs maar één plant strafbaar. Tot vijf planten krijgt de eigenaar een waarschuwing van de politie. Worden voor de tweede keer planten aangetroffen dan volgt een proces-verbaal.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).