Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (25/3)

Bergen op Zoom, dinsdag 25 maart 2003

Krakers verlaten pand

BERGEN OP ZOOM: De groep krakers die afgelopen zondag een pand in de Van Konijnenburgweg hebben gekraakt zijn dinsdagmorgen weer vertrokken. Ze hebben hiermee gehoor gegeven aan de inhoud van de brief die de Gemeente Bergen op Zoom maandag aan hen heeft uitgereikt. In deze brief werd hen te verstaan gegeven voor dinsdag 12:00 uur het pand te verlaten. Bij controle door de gemeente en politie bleek de krakersgroep reeds te zijn vertrokken.

Aanhouding winkeldievegge

BERGEN OP ZOOM: Een 17-jarige inwoner uit Elspeet is betrapt bij een diefstal van 43 stuks lipstick bij een drogisterij op het Zonneplein. Ze had de winkel verlaten zonder deze spullen af te rekenen aan de kassa. De vrouw is door de bedrijfsleider aangehouden ondanks het feit dat zij zich in de bosjes verstopt had. De politie heeft haar voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is de vrouw heengezonden. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding, scooterrijdster gewond

RUCPHEN: Gisteravond rond middernacht reed een 18-jarige inwoner uit St.Willebrord op haar scooter over de Sprundelseweg in Rucphen, in de richting van Sprundel.
Over dezelfde weg reed een 31-jarige inwoner uit Sprundel met zijn bestelauto eveneens in de richting Sprundel. De bestuurder van de scooter reed vervolgens linksaf in de richting van de Kozijnenhoek. De man uit Sprundel had haar niet opgemerkt, omdat hij op de rijbaan geen bromfietser verwachtte. Hij heeft nog krachtig geremd, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De scooter raakte met de voorzijde de rechter voorzijde van de auto. Hierdoor viel de vrouw en raakte gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal en is daar afgelopen nacht opgenomen voor nader onderzoek Inmiddels is ze weer thuis. Ze blijkt van haar gevaarlijke rit over de rijbaan slechts wat kneuzingen aan armen en benen overgehouden te hebben.
De toedracht van de aanrijding is niet geheel duidelijk geworden. Het is wel bekend geworden dat een automobilist die op de kruising voorgesorteerd stond getuige is geweest van de aanrijding. Hij is uitgestapt en heeft nog een deken over het slachtoffer gelegd. De politie zou erg graag met deze hulpvaardige automobilist in contact komen om meer over de toedracht van de aanrijding te kunnen achterhalen.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Maandagavond is op de Antwerpseweg een 42-jarige inwoner uit Bootle (Groot-Brittanie) aangehouden. Tijdens een routinecontrole liep de man tegen de lamp. Uit een blaastest bleek de man een alcoholpromillage van 435 ug/l te hebben. De man mocht met medeneming van een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur weer naar huis.

Vernieling auto

ROOSENDAAL: Een 35-jarige inwoner uit Roosendaal heeft zondagmiddag een vervelende ontdekking gedaan. Zij had zaterdag haar auto op de Badhuisstraat geparkeerd. Toen zij zondag bij haar auto terugkwam zag zij dat er aan de achterzijde een verlichtingsunit was vernield. Ze heeft aangifte gedaan van vernieling.

Poging inbraak woning

ROOSENDAAL: Maandagmiddag is overdag geprobeerd in te breken in een woning aan de Lisztlaan. De ruit aan de achterzijde van de woning, waar een kantoorruimte is gevestigd, is vernield. Hierna is het alarm afgegaan. Waarschijnlijk is hierdoor de inbraak gestaakt en is het bij een poging gebleven.

Inbraak school

ROOSENDAAL: Uit de Heilige Hartschool in de Rector Hellemonsstraat zijn afgelopen weekend computerspullen gestolen. De dader(s) hebben zich de toegang verschaft door een ruitje in een leslokaal te vernielen.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Maandagmiddag is een 16-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden voor een winkeldiefstal. Het meisje heeft geprobeerd om twee paar schoenen uit een winkel Tussen de Markten mee te nemen zonder te betalen. Ze werd door het winkelpersoneel tegengehouden en daarna overgedragen aan de politie. Die nam haar voor verhoor mee naar het politiebureau. Het meisje wordt doorverwezen naar bureau Halt.

Bron: Henk Snepvangers