Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-03-2003 2e persbericht van dinsdag 25 maart 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Hennepkwekerij
Dinsdagmorgen is in een woning aan de Roostenlaan een hennepkwekerij ontdekt. In de kwekerij werd een man, de 56-jarige bewoner, aangehouden. Bijna 500 hennepplanten werden in beslaggenomen. Ook de 23 assimilatielampen met transformatoren, de bewateringsinstallatie, afzuiginstallatie met filters, ventilatoren en tijdschakelaars gingen mee. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Overlast van prostitutie
Op de Edisonstraat is dinsdag rond 14.50 uur een 46-jarige vrouw zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Zij wordt verdacht van straatprostitutie op de eerdergenoemde straat. Een 62-jarige man uit Helmond werd eveneens op deze straat aangehouden als verdachte van uitlokking van straatprostitutie. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Kanaaldijk Zuid is in de nacht van maandag op dinsdag een gele Mercedes Benz Sprinter bestelauto gestolen. De auto heeft nog geen opbouw aan de achterkant en ook geen kentekenplaten. De poort van het terrein is opengebroken.

Helmond: Fietser gewond
Een 34-jarige Helmondse fietser is dinsdag om 8.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Heistraat Hurksestraat Tolpost. De fietser reed over de Heistraat en sloeg bij de kruising linksaf. Hierbij nam hij de binnenbocht. Vanaf de Hurksestraat kwam een personenauto met achter het stuur een 33-jarige vrouw uit Grashoek. Zij sloeg rechtsaf de Heistraat in en kwam in de bocht de fietser tegen. Een frontale aanrijding was het gevolg. De fietser is met onbekend letsel naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Helmond: Man beroofd
Een 39-jarige man uit Deurne is dinsdag tussen 2.00 en 2.30 uur op de Karel Raijmakersstraat beroofd. Drie mannen sloegen hem en bedreigden hem met een mes. Hij moest zijn portemonnee met 160,=, zijn gsm en zijn horloge afgeven. Bij de beroving raakte de man zijn boven(kunst)gebit kwijt.

Asten: Rijzadels gestolen
Bij een inbraak in een manege in Asten zijn in de nacht van maandag op dinsdag vijf rijzadels gestolen. De toegangsdeur is opengebroken. De waarde van de zadels ligt rond de 10.000,=.

Nuenen: Inbraak in woning
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Vrouwe Cecilialaan. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning zijn geld, 60,=, en een bankpas met pincode gestolen. Met de pas is geld gepind, 1250,=.

Mierlo: Auto weg na inbraak
Dinsdag tussen 2.10 en 3.15 uur is ingebroken in een woning aan de Burgemeester Verheugtstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning zijn de autosleutels gestolen. Met deze sleutels is de auto, een grijze Volvo S80 met het kenteken 18-DP-GG, meegenomen.

Valkenswaard: Vogels gestolen
Uit een volière achter een woning aan de Luikerweg zijn tussen maandag 17.30 en dinsdag 9.00 uur vogels gestolen. De vogelliefhebber mist 31 vogels zoals gele kanaries, Chinese groensijzen, sijzen, putters en goudvinken. De vogelverblijven waren niet op slot.