Provincie Drenthe

GS besluiten van 25 maart 2003

Assen, 25 maart 2003
Persberichtnummer 03-046



Provincie voorkomt verdere illegale vernietiging archieven GS hebben werkvoorzieningschap Alescon een dwangsom opgelegd om te voorkomen dat deze organisatie meer archiefbescheiden illegaal vernietigt. Uit inspectie is gebleken dat dit tot nog toe met ruim honderd archiefdozen is gebeurd. Deze vernietiging is in strijd met de archiefwetgeving. Als Alescon verder niets illegaal vernietigt, verbeurt het schap geen dwangsom. De provincie is toezichthouder op archieven van onder meer gemeenten, waterschappen, regiopolitie en gemeenschappelijke regelingen. Alescon is een gemeenschappelijke regeling.

Illegale opslag autobanden verwijderd
Een eerder opgestarte dwangsomprocedure tegen de heer De Wit in Fluitenberg is door GS ingetrokken. Provinciale handhavers hadden eerder autobanden op een landbouwperceel in Echten aangetroffen. De eigenaar heeft de banden uitgegraven en afgevoerd naar een inzamelpunt voor afvalstoffen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl