Provincie Drenthe

8.000 euro voor organisatie en promotie Oktobermaand Kindermaand

Assen, 25 maart 2003
Persberichtnummer 03-047



GS stellen voor de organisatie en promotiecampagne van de tweede Oktobermaand Kindermaand een eenmalige bijdrage beschikbaar van maximaal 8.000 euro. Drentse culturele instellingen willen in oktober van dit jaar wederom op de zondagmiddag activiteiten organiseren voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Die hebben dan gratis toegang. Nieuw is dat naast de vier zondagmiddagen de instellingen ook de eerste zaterdagmiddag gratis toegankelijk zijn. De provincie vindt Oktobermaand Kindermaand uitstekend passen binnen het provinciale beleid om jongeren op een laagdrempelige en bijzondere manier kennis te laten maken met kunst en cultuur. Een actieve promotiecampagne en een goede centrale organisatie zijn voorwaarden voor het slagen van het project. Bovendien zorgt Oktobermaand Kindermaand voor culturele samenwerking in Drenthe, doordat de deelnemende instellingen samen het programma opstellen en gebruikmaken van de creativiteit en faciliteiten van elkaar. De deelnemende culturele instellingen willen graag een vervolg geven aan Oktobermaand Kindermaand, gezien het hoge bezoekersaantal, de positieve reacties van ouders en scholen en het belang dat zij zelf aan het project hechten.

Tijdens de eerste Oktobermaand Kindermaand in oktober 2002 brachten meer dan 5700 kinderen een gratis bezoek aan de ruim 30 deelnemende culturele instellingen in Drenthe. Het idee van cultuurgedeputeerde Margriet Brink-Massier is kinderen binnen en buiten Drenthe kennis te laten maken met het rijke culturele leven in onze provincie en zo kind en cultuur dichter bij elkaar te brengen. De activiteiten waren zeer uiteenlopend: van speurtochten en ritjes in boevenbussen of theatervoorstellingen tot kunst maken met een echte kunstenaar en kinderconcerten.

Binnenkort zal de projectorganisatie beginnen met de voorbereidingen voor de komende Oktobermaand Kindermaand. Eén van de acties zal zijn om nog meer culturele instellingen enthousiast te maken voor deze maand vol kinderactiviteiten. Op 26 mei a.s. is al een eerste bijeenkomst gepland met alle geïnteresseerde instellingen. Als instellingen nu al belangstelling hebben, kunnen zij zich melden bij de provincie Drenthe, afdeling Cultuur, mevrouw E. den Engelsman, telefoon (0592) 365611 of e-mail e.engelsman@drenthe.nl .



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl