Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 25-03-2003
Persberichten van dinsdagmiddag 25 maart 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 27 maart 16.30 uur.

Verkeersongeval met letsel
COEVORDEN Op dinsdagmiddag reed een 20-jarige man uit Emmen met zijn auto weg bij een garage aan de Monierweg. Kort voor een naderende tractor stak hij de weg over maar door de hoge snelheid raakte hij de controle over zijn auto kwijt waarbij hij op de linker weghelft terechtkwam en daar tegen de zijkant van een betonmortelvrachtauto botste, die werd bestuurd door een 45-jarige man uit Emmer-Compascuum. De auto raakte total loss en de Emmenaar werd met onbekend letsel naar het SZE overgebracht.

PESSE Op dinsdagmiddag reed een 40-jarige vrouw uit Rotterdam met haar auto over de A28 in de richting van Assen. Daar raakte zij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt waardoor zij in de slip raakte. Uiteindelijk kwam de auto op de kop tot stilstand op de vluchtstrook. De bestuurster werd per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht met onbekend letsel. Later bleek dat zij niet ernstig gewond was.

Verkeerscontrole
NIETAP Op dinsdagmiddag werd gecontroleerd op de JP Santeeweg. Vijf bestuurders kregen een bekeuring omdat zij met de auto over het fietspad reden.

EMMEN Bij een verkeerscontrole in Emmen werden 37 blaasproeven afgenomen van bestuurders. Daarbij werden geen overtredingen vastgesteld. Wel kreeg een automobilist een bekeuring voor het rijden door rood licht, werden er twee bekeuringen gegeven voor het rijden zonder gordels en kreeg een bestuurder een bon voor het niet-handsfree bellen.

Uitrijden mest
DE WIJK Dinsdagmorgen was een 32-jarige man uit De Wijk bezig op niet emissiearme wijze mest uit te rijden op een stuk land aan de Stapelerveldweg. Ook reed een 20-jarige man uit Ruinerwold mest uit op dat land in opdracht van de man uit De Wijk. De man is een forse boete in het vooruitzicht gesteld. Ook werd zijn bedrijf vorig jaar al twee keer bekeurd voor een soortgelijke overtreding. Bij een volgende overtreding kunnen tractor en giertank in beslag genomen worden.

Fiets gestolen
Assen Op maandagmiddag zag een vrouw aan de Stelling dat de fiets van haar dochter werd gestolen door vier jongens. Zij liepen vanaf de Stelling over de brug in de richting van de Groen van Prinstererlaan. Het splinternieuwe GMG-kinderzitje met bijpassend windscherm van de fiets lag even later bij een vuilcontainer waar het werd weggenomen door een vrouw op een fiets met een kindje achterop. De politie wil graag in contact komen met de vrouw die het zitje heeft meegenomen.

Diefstal tijdens kerkdienst
RUINEN Tijdens een kerkdienst op zondag jl. in de Nederlandse Hervormde kerk aan de Brink de autosleutels weggenomen uit een jaszak van een 60-jarige man uit Pesse. De jas hing in de vestibule van de kerk. Daarna werd de auto weggenomen en later op de dag aangetroffen op een parkeerplaats in Koekange.