Gemeente Bergen op Zoom


Informatiebijeenkomst inwoners Borgvlietsedreef

In augustus 2001 heeft de raad van onze gemeente het Masterplan Fort/Zeekant vastgesteld. In dit Masterplan zijn aanbevelingen gedaan voor een herstructurering van de wijk Fort/Zeekant. Verder is een projectenboek opgesteld. In dat projectenboek is een aantal projecten opgenomen. Zoals u ongetwijfeld heeft kunnen waarnemen, is een aantal van die projecten in uitvoering op dit moment, zoals het bouwrijpmaken van Augustalaan/Casper Fagellaan e.o. en de herinrichting van Emmaplein en Lourdesplein.

Herinrichting Borgvlietsedreef
Het volgende project dat op stapel staat, is de herinrichting van de Borgvlietsedreef. Op ons verzoek heeft ingenieursbureau Oranjewoud uit Oosterhout een voorlopig ontwerp gemaakt. Het voorlopige ontwerp gaat uit van een herinrichting van de straat in een 30 km/ uur gebied. De kruisingen worden voorzien van verhoogde plateaus in een andere kleur. Verder wordt in het plan voorzien in parkeerhavens aan beide zijden van de straat en het aanbrengen van een laanstructuur.

Informatiebijeenkomst
De bewoenrs van de Borgvlietsedreef zijn uitgenodigd hun mening te geven over het voorlopige ontwerp. Daarom wordt er een informatie- en inspraakbijeenkomst op 17 april a.s. om 19.30 uur in wijkgebouw 't Fort georganiseerd. Na deze avond worden de reacties verwerkt en eventuele aanpassingen aangebracht. Nadat de aanpassingen zijn verwerkt, wordt een tweede inspraak- bijeenkomst gehouden.