Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-03-2003 3e persbericht van 25 maart 2003

Eindhoven: Man probeert agent met mes te steken Dinsdagavond rond 18.30 uur heeft een 22-jarige Eindhovenaar tijdens zijn arrestatie geprobeerd een politieagent met een mes in zijn buik te steken. De agent wist zich tegen de messteek te weren en kon de man alsnog aanhouden. De agenten hadden een melding gekregen dat een man en een vrouw op de s Gravensandestraat bezig zouden zijn met een drugsdeal. De agenten troffen op de plaats wel een auto aan die in de nacht van zondag op maandag in Eindhoven was gestolen. In een cafetaria in de Edisonstraat troffen ze de man en de vrouw aan. Toen de agent de man aanhield stak deze met een mes dat hij achter zijn broekband vandaan haalde. Ook de vrouw verzette zich hevig tegen haar aanhouding. De man was in het bezit van een basepijp en vier bolletjes harddrugs. De vrouw had een digitale fotocamera bij zich die naar alle waarschijnlijkheid van diefstal afkomstig is. De twee zijn op het politiebureau voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man met gestolen fiets gepakt
Dinsdagmiddag rond 17.10 uur is op de Da Costaweg in Eindhoven en 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man kwam het nabij gelegen park uitgefietst en bij het zien van politieagenten probeerde hij snel weg te fietsen. Een nadere controle bracht aan het licht dat de fiets gestolen was. De damesfiets was op 26 februari op de Heideveldstraat gestolen. Tegen de man is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt. De fiets gaat terug naar de eigenaresse.

Eindhoven: Eten zonder te betalen
Dinsdagavond om 18.30 uur is in een restaurant aan de Rivierstraat een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had in het restaurant een diner en een biertje besteld. Politieagenten waren naar de man op zoek omdat hij zich kort darvoor in tuinen in de omgeving had opgehouden. In het restaurant troffen ze de man aan. Het was bij de agenten bekend dat de man zelden of nooit geld bij zich had en dan toch uit eten ging. Ook ditmaal bleek hij geen cent op zak te hebben. Op het politiebureau is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Verkeerscontrole
Dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur heeft de politie op de Valkenswaardseweg in Leende een verkeerscontrole gehouden. Er zijn negen automobilisten bekeurd omdat ze geen autogordel droegen.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op het Sondervick in Veldhoven. Drie bestuurders reden te hard en gingen op de bon. De hoogste snelheid bedroeg 66 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. Een bromfietser kreeg een bon, omdat zijn voertuig niet verzekerd was. In de Dorpstraat werd gecontroleerd tussen 15.45 en 16.45 uur. Daar kregen drie bestuurders een bon vanwege te hard rijden. Hoogste snelheid 63 km/u. Vijf automobilisten kregen een bekeuring, omdat ze de autogordel niet droegen.

Bergeijk: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 11.30 en 17.00uur heeft de politie op de Weebosch in Bergeyk een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 51 bestuurders bekeurd. De snelste reed 82 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Nuenen: Verkeerscontrole
Dinsdag tussen 17.00 en 17.30 uur heeft de politie een controle gehouden op het sluipverkeer op de kruising Cockeveld en Opwettenseweg. Er werd speciaal gelet op verkeer dat vanaf het Cockeveld rechtsaf de Opwettenseweg oprijdt. Acht automobilisten die het verbod om af te slaan negeerden zijn bekeurd.