Gemeente Sittard-Geleen




OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van Burgemeester en Wethouders der gemeente Sittard-Geleen d.d. 25 maart 2003

1. Brief raadslid Boudewijn betreffende beantwoorden brief artikel 37 RVO (weth. Hanssen).
Beslissing: de heer Boudewijn berichten conform brief.

2. Brief conform art 37 van Mevr. Wijnen-Kivit betreffende gang van zaken bij vergadering van het informatieplatform Binnenstedelijke Ontwikkelingen op maandag 24 februari 2003 (weth. Hanssen). Beslissing:
1. In het vervolg zijn alle raadsleden, alsmede de leden van de commissie Stad, welkom om als toehoorder de bijeenkomsten van het informatieplatform Binnenstedelijke Ontwikkelingen bij te wonen; 2. Mevrouw Wijnen antwoorden conform bijgaande brief; 3. Antwoordbrief ter kennis brengen aan de Raad.

3. Wet Toezicht Europese Subsidies (weth. Geenen). Beslissing: akkoord met de uitvoering van de Wet Toezicht Europese Subsidies.

4. Harmonisatie beleid schoolzwemmen (weth. Lemmens). Beslissing:
1. Onderzoeken of het schoolzwemmen gecontinueerd kan worden op grond van de in de discussienota geformuleerde uitgangspunten. 2. Met inachtneming van de uitgangspunten onder 2 de drie zwembaden in de gemeente (Het Anker, Glanerbrook en de Hateboer) in samenspraak met het onderwijsveld een uniforme regeling voor de gemeente Sittard-Geleen te laten uitwerken.

5. Waarschuwing Arbeidsinspectie (weth. Lennertz). Beslissing: brief Arbeidsinspectie ter kennisname aannemen.

6. Agenda raadsvergadering d.d. 3 april 2003 (burgemeester). 7. Aanwijzingsbesluit ingevolge art. 2.4.8 lid 1 Apv Sittard-Geleen (Hinderlijk drankgebruik) voor het stadsdeel Geleen (burgemeester). Beslissing: krachtens artikel 2.4.8 lid 1 van de APV Sittard-Geleen de in het aanwijzingsbesluit genoemde gebieden/wegen voor het stadsdeel Geleen aanwijzen als gebieden/wegen waar het verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flesjes en blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben, vanwege gerechtvaardigde vrees voor aantasting van de openbare orde.

8. Wijziging APV Sittard-Geleen (vierde wijziging) (burgemeester). Beslissing:
1. Kennisgenomen van bijgaande APV Sittard-Geleen (vierde wijziging) met toelichting. Deze ligt ter inzage;
2. Voorleggen aan het Presidium ter advisering in de Commissie ABZ van 24 april 2003 en vervolgens voorleggen aan de Gemeenteraad ter besluitvorming op 22 mei 2003;
3. De Burgemeester ingevolge het nieuwe artikel 2.9.1 APV Sittard-Geleen de bevoegdheid verlenen een bepaald gebied voor een bepaalde tijd als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen in verband met de (ernstige vrees voor) verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van wapens;
4. Bepalen dat het besluit tot wijziging van de APV referendabel is en dat dit besluit openbaar bekend gemaakt wordt.

9. Lijst uitnodigingen (burgemeester).
Beslissing: vastgesteld.

10. Besluitvorming m.b.t. spelregels efficiencyfonds ( Geenen). Besluit:
De raad voorstellen de voorgestelde spelregels efficiencyfonds aan te passen zodat de
terugverdienperiode vooralsnog beperkt blijft tot de periode tot 1-1-2005