Gemeente Hoogeveen


---

24 maart 2003

Boomfeestdag in Stuifzand en Erflanden

Woensdag 26 maart. Dan wordt weer de Nationale Boomfeestdag gehouden. Doel van de Nationale Boomfeestdag is de Nederlanders bewust te maken van de waarde en het belang van een gezonde natuur - en van bomen in het bijzonder - in de naaste leefomgeving. Aan de Nationale Boomfeestdag doen basisscholen in het hele land mee. In Hoogeveen zijn het er twee.

Stuifzand

De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Zandloper zullen hun bijdrage leveren door het planten van 16 hoogstamvruchtbomen langs de dorpsrand van Stuifzand. Het is het startsein voor een omvangrijk plan van wandelpaden en beplanting, dat is voortgekomen uit het project Dorp in 't Groen-Stuifzand.

Wethouder Stoefzand - zeer toepasselijk - steekt om 10.00 uur de eerste spade in de grond bij de volkstuinen achter de Eisenweg. Daarna planten de leerlingen in groepjes van twee de vruchtbomen. Het gaat om traditionele rassen zoals Zoete Brederode, Lunterse Pippeling en Dubbele Boerenwitte. De bewoners van Stuifzand zijn van harte welkom bij de opening.

Pauwoog

Een tweede groep kinderen gaat aan het werk in Erflanden. Achttien leerlingen van groep 7 van basisschool De Schuthoek planten heesters aan Pauwoog. Zij gaan omstreeks 9.30 uur aan de slag.

Garagebedrijf Broekhuis Hoogeveen sponsort de Boomfeestdag in Hoogeveen. Op de plantlocatie in Stuifzand komt een picknicktafel. Het bedrijf neemt de helft van de kosten voor zijn rekening. De gemeente betaalt de rest.

Voor algemene informatie kunt u terecht op de de website van de nationale boomfeestdag http://www.boomfeestdag.nl/.

© Copyright Gemeente Hoogeveen