Koninklijke Ahold


26/03/03

Ahold gaat verder onderzoek doen bij Argentijnse dochtermaatschappij

Zaandam, 26 maart 2003 In het licht van voortgaand onderzoek bij Ahold en in overeenstemming met de intentie van het bedrijf samen te werken met alle regelgevende instanties, heeft Ahold besloten verder onderzoek te doen naar bepaalde transacties en aanverwante zaken bij haar Argentijnse dochtermaatschappij Disco. Het besluit heeft tevens als doel te garanderen dat de boekhouding en administratie van Disco in overeenstemming zijn met alle toepasselijke regelgeving.

Disco heeft een verzoek ingediend bij de Beurs van Buenos Aires (Bolsa) en de Argentijnse Regelgevende Autoriteit voor Effecten (CNV) voor een verdere uitstel tot 12 mei 2003 voor het indienen van haar financiële rapportage over 2002.

De resultaten van het eerste onderzoek door Ahold naar onregelmatigheden bij transacties, toonde aan dat er geen negatieve materiële gevolgen voor Aholds financiële resultaten waren, zoals op 27 februari bekend werd gemaakt. Het bedrijf heeft op dit moment geen reden aan te nemen dat dit verdere onderzoek deze bevinding zal veranderen.


---
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en Ahold beoogt dat deze vallen onder de zogeheten safe harbors. Deze forward-looking statements betreffen de invloed op Ahold van (de uitkomst(en) van) het onderzoek bij Disco. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risicos, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanmerkelijk verschillen van de informatie tot uitdrukking gebracht in deze forward-looking statements omvatten het antwoord op Discos verzoek tot uitstel van termijnen en haar mogelijkheid die termijnen te halen, de uitkomsten van het verdere onderzoek door Ahold evenals andere factoren aangehaald in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt de lezer geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.

Buiten Nederland is Koninklijke Ahold N.V. - dit is haar statutaire naam - bekend onder de naam Royal Ahold of eenvoudigweg Ahold.
---