Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 08.30 uur

Poging diefstal met geweld

UTRECHT - Maandagavond probeerde een jongeman op het Geinplantsoen een andere jongen te beroven van zijn scooter. Hierbij werd geweld gebruikt.

Omstreeks 22.00 uur bevond een 16-jarige jongen uit Utrecht zich bij een poort achter het Geinplantsoen, toen een jongeman op hem afkwam lopen en met beide handen het stuur vastpakte. De jongeman verzocht hem de scooter aan hem te geven.

De jongeman probeerde de Utrechter te slaan en greep hem vervolgens bij zijn keel. Hierdoor stapte de 16-jarige jongen van zijn scooter af, waarop de jongeman op de scooter ging zitten en wegreed in de richting van de Berkelstraat. De jongen rende vervolgens achter zijn scooter aan en kon tijdens het rennen de sleutels uit het contactslot halen. Hierop kwam de scooter tot stilstand, viel op de grond, waarna de bestuurder zich uit de voeten maakte.

Het signalement van de jongeman: Licht getinte huidskleur, ongeveer 16 jaar, lengte ongeveer 1.75 meter, normaal postuur, witte of gele trui met capuchon, lichtblauwe spijkerbroek. De jongen had een slotjesbeugel in. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met het Jeugdteam van de politie van het district Tolsteeg, telefoon 0900 - 88 44.

Dure maaltijd

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een man aangehouden nadat hij een maaltijd had gestolen uit een winkel. Omstreeks 18.05 uur liep een 28-jarige man uit Utrecht met een kant en klare maaltijd de winkel uit gelegen aan de Amsterdamsestraatweg zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man kreeg op het politiebureau een boete van 190 euro.

Geknipt en geschoren Op dinsdagochtend werd een man aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 11.50 uur wilde de 33-jarige man uit Utrecht een winkel aan de Hammerskjoldhof verlaten zonder 3 scheerapparaten en scheermesjes af te rekenen aan de kassa. De man werd aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij heeft een ontzegging gekregen voor deze winkel.

Controle

UTRECHT- In de omgeving van de Sartreweg werd dinsdagochtend- en middag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 26 bekeuringen uitgereikt ter zake; niet dragen autogordel, rijden met vervallen kenteken, niet voorhanden hebben van rijbewijs en het niet verzekerd hebben van een voertuig.

UTRECHT- Op dinsdagmiddag raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard reed. Omstreeks 15.45 uur zagen agenten een 44-jarige man uit De Bilt met hoge snelheid rijden over de Waterlinieweg. Zijn snelheid werd gemeten op 107 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. De man werd staande gehouden en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

UTRECHT- Op het Zandpad in werd van 15.15 uur tot 16.00 uur een gordelcontrole gehouden. In totaal kregen 8 automobilisten een bekeuring omdat ze de gordel niet droegen.

Lastige mannen

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een man aangehouden nadat hij zich vervelend had gedragen. Omstreeks 20.05 zagen agenten op het Vredenbrug een groep van 15 personen staan. Deze mannen stonden hier zonder enig doel en werden weggestuurd. Een 37-jarige man uit Loosdrecht wilde niet luisteren en bleef staan. Hij wilde na vordering van de agenten nog steeds niet weg en werd na enig verzet aangehouden. Op het bureau kreeg hij een bekeuring ter zake hinderlijk gedrag en het verzet plegen bij aanhouding.

Autodieven aangehouden
UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 maart twee mannen aangehouden voor het stelen van een auto.

Omstreeks 01.30 uur zagen agenten twee mannen zich verdacht ophouden tussen autos die geparkeerd stonden aan de Overste den Oudenlaan. Plotseling zat één van de mannen in een voertuig. De agenten konden beide verdachten - een 33-jarige man uit Utrecht en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats- aanhouden en voor verhoor overbrengen naar het bureau.

Woninginbrekers aangehouden
UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie twee mannen op heterdaad aangehouden voor het inbreken in een woning.

Door getuigen werd omstreeks 22.35 uur gebeld met de politie. Zij hadden het vermoedde dat er ingebroken werd in een woning aan de Livingstonelaan. Ter plaatse konden getuigen twee mannen aanwijzen die met een groot pakket ongezien probeerde weg te komen. De politie heeft de mannen 27 en 28 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht aangehouden.

Het grote pakket bleek een plasmascherm te zijn. Tevens werd tijdens de fouillering op het bureau bij één van de verdachte een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen.