Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-03-2003 Persbericht district Rijn & Venen, 08.40 uur

Winkeldiefstal

MIJDRECHT- Dinsdagmorgen werd een man aangehouden na een winkeldiefstal.

Omstreeks 11.30 uur werd een 20-jarige man uit IJsselstein aangehouden in een winkel aan De Passage. De man wilde de winkel verlaten zonder enkele goederen af te rekenen en winkelpersoneel zag dit. In zijn geprepareerde jas wilde hij een paar schoenen meenemen. De man werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn jas is inbeslaggenomen.

Rijden onder invloed

TIENHOVEN- Op de Looijdijk is dinsdagmiddag een man aangehouden voor het rijden onder invloed. Omstreeks 13.30 uur werd de man staande gehouden en moest hij blazen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Voor een ademanalyse werd hij overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 290 ug/l in zijn lichaam had.

Op het bureau gaf hij een valse naam op, hiervoor kreeg hij een bekeuring van 86 Euro. Voor het rijden onder invloed kreeg hij en rijverbod van 2 uur en een bekeuring van 190 Euro.

Verkeerscontrole

MIJDRECHT- Dinsdagmiddag is er een verkeerscontrole gehouden op het Bisonspoor. Omstreeks 15.00 uur werd hier gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, door rood licht rijden en bellen tijdens het rijden.

WOERDEN- Op de Rijksweg A12 in Woerden werd dinsdagavond omstreeks 20.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er 11 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor geen gordel dragen, verkeerd gebruik van mistlampen en niet kunnen tonen van het rijbewijs.