Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-03-2003
Politieberichten 25/3 13.00 uur t/m 26/3 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Curacaostraat. Men kwam binnen door vernieling van het rechter voorportierraam. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede 7 cd`s. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Tytsjerk: snelheid
Dinsdag omstreeks 14.00 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 20-jarige inwoonster van Gytsjerk, reed met een snelheid van 155 kilometer per uur, terwijl aldaar 100 was toegestaan. Op de Rijksstraatweg Westerdijk reed de bestuurster 125 kilometer per uur, terwijl daar 70 was toegestaan. De bestuurster kreeg een bekeuring en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Drachten: zakkenrollerij
Dinsdag omstreeks 14.45 uur liep een 61-jarige inwoonster van Gorredijk in een kledingwinkel aan de Noorderbuurt. Op een gegeven moment komt ze tot de ontdekking dat ze haar portemonnee mist uit haar tas. Zat een geringe hoeveelheid geld in

Drachten: zakkenrollerij
Dinsdag tussen 13.15 13.45 uur liep een 38-jarige inwoonster van Drachten op het Raadhuisplein. Toen ze op een gegeven moment ergens in een winkel wilde betalen, kwam zij tot de ontdekking dat haar portemonnee was gestolen vanuit haar tas.

Joure: winkeldieven aangehouden
Dinsdag omstreeks 14.40 uur kwam een melding binnen dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden in een warenhuis aan de Midstraat. De verdachten zouden in een auto zijn weggereden. Bij de verkeerslichten Rondweg / Straatweg te Lemmer werd de auto aangetroffen. De beide inzittenden zijn aangehouden. Bij het warenhuis was een koffiezetapparaat weggenomen welke door de verdachten werd achtergelaten op het trottoir voor de winkel. In de auto werden diverse goederen aangetroffen mogelijk van diefstal afkomstig. De verdachten, een 32-jarige inwoner van Hoorn, een 32-jarige inwoner van Hoorn en een 43-jarige inwoner van Hoorn, zijn overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Een verder onderzoek zal worden ingesteld. Aangifte hiervan werd gedaan door een 32-jarige inwoner van Wolvega.

Heerenveen: zakkenrollerij
Dinsdag omstreeks 15.30 uur kwam een 81-jarige inwoonster van Heerenveen tot de ontdekking dat haar portemonnee was gerold. Dit moet waarschijnlijk gebeurd zijn in en warenhuis aan de Passage.

Lemmer: aanrijding met letsel
Dinsdag omstreeks 16.00 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Rondweg en Straatweg. Een 20-jarige inwoonster van Bonn en bestuurster van een personenauto kwam vanaf de A6 en wilde in de richting Balk. Volgens haar stond het verkeerslicht op groen. Een 57-jarige inwoner van Stiens en bestuurder van een personenauto reed op de Straatweg richting centrum. Volgens getuigen had de 57-jarige groen licht. De 20-jarige heeft waarschijnlijk niet goed opgelet en botste tegen de linkerflank van de auto van de 57-jarige. Beide voertuigen totall loss. De 57-jarige zat bekneld in de auto en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Heerenveen met pijn in zijn linkerheup. De 20-jarige had last van haar schouder en is eveneens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Heerenveen.

Harkema: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 17/05 uur werd een 39-jarige inwoner van Harkema en bestuurder van een personenauto gesignaleerd op de Boekweitstrjitte. Om hem te controleren werd een stopteken gegeven. Hierop reed de bestuurder met hoge snelheid weg via de Ikeloane. Op de Kruswei vluchtte de bestuurder een perceel maïsveld in. OP een gegeven moment kon de verdachte worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op bureau blies hij 320 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Bij controle bleek de auto niet verzekerd te zijn en geen geldige APK had. De auto is in beslag genomen. Tegen de verdachte zal p[proces-verbaal worden opgemaakt voor rijden onder invloed, auto niet verzekerd, geen APK, niet voldoen bevel of vordering en geen geldig rijbewijs.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Kanaalstraat. Men kwam binnen via verbreking van een deur van de bijkeuken aan de achterzijde van de woning. Weggenomen is een radio-cd-speler. Aangifte hiervan werd gedaan door een 25-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden,Br> Dinsdag omstreeks 18.20 uur werd in een supermarkt aan het Hoeksterpad een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had 2 worsten weggenomen. Afgehandeld via Kort-Om.

Sint Annaparochie: inbraak bedrijf
In de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Wissel. @ dubbele deuren van het bedrijf zijn opengebroken. Weggenomen werd een motor merk Kawasaki type Ninja ZX-6r, kleur fel geel en voorzien van het kenteken MF-HR-46. Ook zijn 2 integraal helmen weggenomen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 57-jarige inwoner van Sint Annaparochie.

Leeuwarden: stenendieven aangehouden
Dinsdag omstreeks 23.10 uur zagen stadswacht na een melding van diefstal stenen, een aantal mannen op de Tijnjedijk met een kruiwagen lopen. Ze zagen niet wat in de kruiwagen lag. In en woning aan de Tijnjedijk gingen de mannen naar binnen. In de woning zijn ze door de politie aangehouden, een 44-jarige inwoner en een 23-jarige inwoner beiden uit Leeuwarden. Ze zijn overgebracht naar het bureau en een verder onderzoek zal plaatsvinden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 00.00 uur werd op het Hofplein een 21-jarige inwoner van Leeuwarden en bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. Op bureau blies hij 410 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Afgehandeld via Kort-Om.

Harlingen: inbraak buitenboordmotorenzaak
Woensdag omstreeks 03.00 uur werd melding gemaakt van een inbraak in een zaak aan de Noorderhaven. Een 51-jarige inwoner en eigenaar van de zaak zag op een gegeven moment de daders wegrijden in een auto. Ter plaatse had men een thermopaneruit met 2 straatstenen ingegooid. Uit de winkel zijn een 4-tal buitenboordmotoren weggenomen. Op een gegeven moment rijdt een politieauto achter de gesignaleerde auto Dit was op de A31 onder Marssum. Men reed vervolgens door Leeuwarden en kwam in Goutum. Ongeveer anderhalf kilometer buiten Goutum kwam de auto dwars op de weg te staan gezien de mist. Een politieauto zette de auto klem. De medepassagier vluchtte uit de auto en is spoorloos verdwenen. Een zoektocht mocht niet baten. Tegen 07.00 uur zag een collega de inzittende in Wartena fietsen. Deze is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Dit bleek een 19-jarige inwoner van Gorredijk te zijn. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Gorredijk werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. In de auto werden een 4-tal buitenboordmotoren aangetroffen. De auto is in beslag genomen. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272