Politie Hollands Midden
Datum: 26 maart 2003

(


Ongeval Noordwijk

Een in een bocht van de Vogelaarsdreef naderde op dinsdag 25 maart rond 19.10 uur op de weghelft van een 24-jarige automobilist uit Haarlem een rode auto. Om een aanrijding te voorkomen stuurde de Haarlemmer naar rechts. Hij kwam daarbij in de berm terecht, raakte enkele bomen en kwam met z'n auto op z'n kant tot stilstand. Zowel de Haarlemmer als zijn inzittende, een 15-jarig meisje uit Vogelenzang, zijn met rugklachten overgebracht naar het LUMC en het Rijnland Ziekenhuis. De auto waarvoor de Haarlemmer moest uitwijken is doorgereden. De politie stelt een onderzoek in.


Onder invloed rijden Noordwijkerhout

De politie hield op dinsdag 25 maart rond 21.25 uur op de kruising Oosterduinen met de Herenweg en de Ruigenhoekweg een 70-jarige automobilist uit Noordwijkerhout aan. De man was tegen een tractor aangereden en verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 720 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Verder maakt de politie proces-verbaal op tegen de verdachte.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op woensdag 26 maart rond 01.15 uur op een parkeerterrein aan de Haagse Schouwweg een 33-jarige automobilist uit Leiderdorp aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 750 ug/l. (limiet is 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Aanrijding Alphen aan den Rijn

Een 20-jarige automobilist uit Woubrugge verleende op dinsdag 25 maart rond 16.00 uur bij het verlaten van een uitrit aan de A. Van Leeuwenhoekweg geen voorrang aan een met zijn scooter over het fietspad rijdende 54-jarige man uit Zwammerdam. De scooterrijder brak bij de aanrijding zijn been. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.


Aanrijding onder invloed Krimpen aan de Lek

Een 38-jarige man uit Krimpen aan de IJssel reed op woensdag 26 maart rond 02.00 uur met zijn auto tegen de leuning van een brug in de C.G. Roosweg. De bestuurder raakte daarbij gewond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De politie had reden om aan te nemen dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. In het ziekenhuis liet de politie daarom een bloedproef van de verdachte afnemen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 maart 2003

(

Opsporing Verzocht Alphen aan den Rijn
Poging overval banken Leiderdorp
De Politie Hollands Midden zal in het AVRO programma Opsporing Verzocht van maandag 31 maart een getuigenoproep doen naar aanleiding van twee overvalpogingen op een bank in Leiderdorp en één in Alphen aan den Rijn.
Op woensdag 6 november even na 09.00 uur hebben vermoedelijk twee mannen gepoogd de Rabobank aan de Van Diepeningenlaan in Leiderdorp te overvallen. De verdachten hebben een ruit aan de zijde van de kassaruimte ingeslagen om binnen te komen. De verdachten zijn er vervolgens op een bruine herenfiets vandoor gegaan.
Op dinsdag 31 december vond een poging overval plaats op de ING-bank aan de Castellumstraat in Alphen aan den Rijn. Omstreeks 08.40 uur probeerden twee gemaskerde personen het pand binnen te komen door een ruit aan de zijde van de Paradijslaan in te slaan met een slagvoorwerp. Vermoedelijk was één van de personen in het bezit van een vuurwapen gelijkend voorwerp. De mannen zijn het pand niet binnen geweest maar zijn er rennend vandoor gegaan in de richting van het nieuwe stadshuis, de Stevinstraat.
Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.



---- --


Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 maart 2003

(

WETHOUDER STUURT RUIM 600 KINDEREN OP PAD IN KATWIJK

Wethouder Arie van der Plas van verkeerszaken, geeft op maandag 7 april om 09.00 uur op het Marktplein te Katwijk het startsein aan de deelnemers van het praktisch verkeersexamen. De wethouder zal dit doen door middel van het geven van een startschot.
De deelnemers moeten een route afleggen van 5 km.

Maandag, dinsdag en woensdagmorgen zullen om de minuut schoolkinderen van groep 7 van de Katwijkse basisscholen van start gaan. Voorzien van een rugnummer moeten zij vanaf het Marktplein, via het centrum, de centrale bibliotheek en het zwembad fietsen. Langs de route controleren ouders of er fouten worden gemaakt. Wie geen voorrang verleend of voetgangers op een oversteekplaats niet laat voorgaan, heeft niet veel speling meer. Ook letten vaders en moeders op niet rechts rijden, geen richting aangeven of verkeerd voorsorteren.
Op drukke punten in de route wordt het overige verkeer door middel van extra verkeersborden geattendeerd op het verkeersexamen. Overigens is ook de politie continue bij het verkeersexamen aanwezig.
De ruim 600 deelnemers van het praktisch verkeersexamen zijn hierop ruim voorbereid. Naast theorielessen en het theorie-examen op donderdag 10 april, hebben de kinderen een videoband met de route kunnen bekijken. Bovendien zijn de ouders verzocht de route een aantal keren met hun kind te oefenen.
De fietsen van de kinderen zijn nagekeken door de fietsenmakers van Katwijk, die allemaal hun medewerking verleenden.
Het Katwijks verkeersexamen komt ieder jaar weer tot stand door samenwerking tussen de Gemeente Katwijk, de politie, de basisscholen, fietsenmakers en vrijwilligers.



Noot voor de redactie,

Politie Hollands Midden