Wooncorporaties: Symposium CAO Woondiensten

3 februari 2003 - Met deze ledenbrief worden de kaderleden van De Unie in de sector woningcorporaties en de OR leden die (nog) geen lid zijn van De Unie uitgenodigd voor het 'Symposium CAO Woondiensten' van 26 maart 2003.
U kunt het aanmeldingsformulier voor dit symposium onder aan deze pagina downloaden.

Cursus voor ondernemingsraadsleden
De nieuwe CAO Woondiensten is sinds kort voor iedereen beschikbaar. Door de mogelijkheden om nu op corporatieniveau afspraken te maken, is het krachtenveld voor ondernemingsraden en directies flink veranderd. Daar zal iedereen aan moeten wennen en mee leren omgaan. Om dat proces positief te beïnvloeden, worden er door De Unie ééndaagse OR cursussen georganiseerd. Dat gebeurt op 7, 10 en 16 april a.s. Deze dagen staan open voor onze kaderleden en voor OR leden die (nog) geen lid zijn van De Unie. Aanmelden kan via de bon die u op de achterzijde aantreft. Bij overtekening worden er in mei en juni extra dagen georganiseerd. Als dat speelt, wordt daar met degenen die het betreft contact over opgenomen.

Symposium CAO Woondiensten
Als opwarmer voor de cursussen houdt De Unie op woensdag 26 maart 2003 een symposium met als thema De veranderende rol van de OR in de nieuwe CAO Woondiensten.

We starten om 12.00 uur met een eenvoudige lunch; het symposium zelf duurt van 13.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Plaats van handeling: het hoofdkantoor van De Unie, Randhoeve 221, Houten. Dagvoorzitter is Wim Buiting, bestuurder van De Unie en o.a. belast met de belangenbehartiging bij de woningcorporaties in de regio Oost.

Het programma ziet er als volgt uit:

* 13.00 uur: Opening door Wim Buiting

* 13.05 uur: Inleiding van Jan Vink, directeur/bestuurder van Westland Wonen in s Gravenzande

* 13.20 uur: Inleiding van Frans Jozef Snoeks, adviesgroepmanager HRM bij Atrivé

* 13.35 uur: Inleiding van Roland Kemper, Unie onderhandelaar CAO Woondiensten

* 13.50 uur: Pauze

* 14.10 uur: Forumdiscussie onderleiding van de dagvoorzitter met de inleiders als panelleden.

* Wellicht wordt er rond 15.00 uur nog een korte pauze ingelast.
Met deze opzet willen we voorkomen dat u naar lange verhalen van anderen moet luisteren en streven we naar een maximale deelname vanuit de zaal. Dit komt de levendigheid en de effectiviteit ten goede. Het is immers uw symposium!
Vakbondsleden hebben voor het deelnemen aan deze bijeenkomsten op basis van artikel 11.1 van de CAO de mogelijkheid betaald verlof op te nemen.

Ik hoop u 26 maart a.s. te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Roland Kemper
Voorzitter bedrijfsgroep woningcorporaties


* Aanmeldingsformulier Symposium 26 maart 2003 (PDF File)
* Intropagina Woningcorporaties

maandag, 3 februari 2003