Ingezonden persbericht


Lelystadse jeugd plant levensbomen bij geboorte Luchtvaartthemapark

Nationale Boomfeestdag zorgt voor groen Aviodrome

Op woensdag 26 maart neemt het Nationaal Luchtvaartthemapark Aviodrome, in samenwerking met de gemeente Lelystad en het consulentschap natuur- en milieueducatie Flevoland (IVN), deel aan de Nationale Boomfeestdag 2003. Voor deze speciale gelegenheid zijn de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen 'De Fontijn' en de 'Helmstok' uit Lelystad uitgenodigd. Van 9.00 tot 12.00 uur helpen zij wethouder Jaap Lodders met het planten van de nieuwe bomen bij de historische T2 hangaar op het buitenterrein van de Aviodrome. Tijdens het uitgebreide educatieve programma komen de genodigde kinderen alles te weten over de natuur rondom het thema 'Bomen in de kunst'.

Levensbomen in de Aviodrome
Op de luchthaven Lelystad wordt in juli 2003 het nieuwe Nationaal Luchtvaartthemapark Aviodrome geopend. Op het moment wordt er in volle vaart gebouwd aan de realisatie van zowel het buitenterrein, met het stationsgebouw van Schiphol uit 1928, als het hoofdgebouw met de expositiehal en het grootbeeld filmtheater. Ook aan de groenvoorzieningen binnen het themapark wordt gedacht en de Nationale Boomfeestdag levert hier een belangrijke bijdrage aan. Wethouder Jaap Lodders van de gemeente Lelystad plant bij de inmiddels opgeleverde T2 hangaar samen met de kinderen drie levensbomen en honderden hoogopgaande heesters, gesponsord door Europatuin in Lelystad.

Bomen in de kunst
Aansluitend op het planten van de bomen is er speciaal voor de leerlingen een educatief programma opgezet met als thema 'Bomen in de kunst'. Onder begeleiding van het IVN wordt 'de boom' door verschillende kunstbrillen bekeken. Zo maken de kinderen een afdruk van een boomschors en maken ze met elkaar een schilderij van natuurlijke materialen. Door middel van de boomfeestdag staan de kinderen niet alleen stil bij het groen in hun omgeving, maar ook bij de beplanting van het Nationaal Luchtvaartthemapark Aviodrome.

Het Nationaal Luchtvaartthemapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad is geopend vanaf juli 2003. Voor meer informatie kunt u bellen met 0320 - 289 840, e-mailen naar info@aviodrome.nl of kijken op www.aviodrome.nl.

Nationaal Luchtvaartthemapark Aviodrome, Peter F.A. van de Noort, Jodie Staphorst. tel. voor de pers: 0320 - 289 859 Gemeente Lelystad, Huib Marree. tel. voor de pers: 0320 - 278 267, maart 2003

---- --