Gemeente Voorburg-Leidschendam


Boomfeestdag in Leidschendam-Voorburg

Persbericht: Leidschendam-Voorburg, 19 maart 2003
---

Wethouder Van der Brugge van Leidschendam-Voorburg geeft woensdag 26 maart om 09.00 uur in de Prinsenhof in Leidschendam het startsein voor het programma van de Nationale Boomfeestdag. Samen met 22 leerlingen van basisschool de Prinsenhof plant hij aan de achterzijde van de Prins Johan Willem Frisolaan, naast het voetbalveldje, 11 bomen. Het thema van deze 47e Nationale Boomfeestdag is Bomen in de kunst; de doelgroep wordt gevormd door de groepen 7 van het basisonderwijs.

Na het planten van de 11 bomen gaan de leerlingen onder andere een aantal vogelnestkastjes in elkaar timmeren. Er is ook een hoogwerker ter plaatse die de kinderen naar de kruin van een boom tilt zodat ze de knoppen in de bomen van dichtbij kunnen bekijken. Aansluitend bij het thema ´Bomen in de kunst´ zullen de vogelkastjes later op school kunstzinnig worden geschilderd. Samen met de afdeling wijkzaken van de gemeente mogen de kinderen de kastjes uiteindelijk in een boom in hun eigen wijk bevestigen.

Lespakket
Voor scholen in de gemeente Leidschendam-Voorburg is een lespakket in de vorm van een ´levend ganzenbord´ aangeschaft. Dit is een leuk educatief uitgewerkt spel met vragen en opdrachten over de natuur. Een aantal basisscholen in de gemeente heeft ingetekend op dit spel en zullen rond boomfeestdag dit spel gaan spelen. Basisschool de Prinsenhof krijgt het spel op boomfeestdag.

Boomfeestdag wordt georganiseerd door de afdelingen Ruimte, Wonen en Milieu en Wijkzaken in samenwerking met de vrijwilligers van SEMEN (Stichting Educatie Milieu en Natuurbeleving).

Disclaimer en colofon Gemeente Leidschendam-Voorburg 19.03.2003