Ingezonden persbericht

Nieuwe Bedrijvigheid Regio Rotterdam maakt doorstart

De 3e periode van het project Nieuwe Bedrijvigheid Regio Rotterdam (kortweg Nieuwe Bedrijvigheid) is een feit. Op woensdag 26 maart 2003 wordt dit gevierd met een Kick-Off bijeenkomst vanaf ca. 15.30 uur op het kantoor van de kamer van koophandel Rotterdam aan de Blaak 40.

In 1996 is Nieuwe Bedrijvigheid opgericht om de economische structuur in de regio Rotterdam te voorzien van nieuwe impulsen. In 1999 volgde een succesvolle doorstart met nog eens drie jaar. In 6 jaar zijn totaal meer dan 100 nieuwe bedrijven ontstaan! Nieuwe Bedrijvigheid is eigenlijk niet meer weg te denken uit de Rotterdamse ondernemerswereld. Na deze twee succesvolle perioden van Nieuwe Bedrijvigheid is nu besloten dit initiatief wederom voort te zetten. Er wordt beoogd om in drie jaar 90 innovatieve bedrijven te ondersteunen. De participanten in Nieuwe Bedrijvigheid zijn:


- Ernst & Young accountants - Kamer van Koophandel Rotterdam

- KPMG accountants en belastingadviseurs - Provincie Zuid-Holland
- ING Bank - Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

- Rabobank - Kooijman Lambert notarissen

- Ploum Lodder Princen advocaten en notarissen - Syntens
- Bedrijven Journaal

Nieuwe Bedrijvigheid verleent aan (door-) startende ondernemers managementondersteuning voor het realiseren van hun ambitieuze plannen.De managementondersteuning heeft betrekking op een breed aantal terreinen, waaronder bijvoorbeeld strategiebepaling, businessplanning, financiering, marktonderzoek & marketing, en organisatieontwikkeling. Startersvriendelijk, want de eigen bijdrage bedraagt slechts een beperkt deel van de totale advieskosten. Voor een uitgebreide omschrijving verwijzen wij u naar http://www.kvk.nl/nb3, waar u een flyer kunt downloaden.

Nieuwe Bedrijvigheid organiseert woensdag 26 maart vanaf 15:30 in het pand van de Kamer Van Koophandel in Rotterdam aan de Blaak 40 een Kick-Off bijeenkomst om de doorstart van het project te vieren. Deze Kick-Off heeft als thema: Netwerken Werkt !
Naast wethouder Economische Infrastructuur Rotterdam, De heer van Sluis, zal ook de voorzitter van de Kamer van Koophandel Rotterdam, de heer Lavooij een bijdrage leveren aan dit Kick-Off evenement. Na afloop zal in de inspirerende omgeving van een markt van innovatieve ondernemingen, en onder het genot van een hapje en een drankje, het netwerken in de praktijk worden gebracht.

Meer info: Jan Krediet, Kamer van Koophandel Rotterdam, jkrediet@rotterdam.kvk.nl, tel.010-402 78 80
Nancy Wongsotaroeno, Kamer van Koophandel Rotterdam, nwongsotaroeno@rotterdam.kvk.nl

Internet: www.nieuwe-bedrijvigheid.nl en www.kvk.nl/nbr3