Gemeente Andijk


Burgemeester krijgt fsc-voorzittershamer

Spaar het woud, gebruik FSC-hout

Zoals u weet, is ontbossing een grote bedreiging voor de natuur en de wereld. Jaarlijks verdwijnt 150.000 vierkante kilometer natuurlijk bos. Dat is bijna vier keer Nederland. Goed bosbeheer volgens de maatstaven van de internationale, onafhankelijke organisatie Forest Stewardship Council (FSC) is de bewezen oplossing om verwoesting van bos te stoppen. Het FSC-keurmerk is het enige keurmerk dat garandeert dat hout uit goed beheerde bossen komt.

Op woensdag 26 maart a.s. overhandigen vertegenwoordigers van het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland een voorzittershamer van FSC-hout aan burgemeester drs. J.H.M. Dittner. Dit gebeurt om 14.00 uur in het gemeentehuis van Andijk.

De gelijktijdige overhandiging van een FSC-voorzittershamer aan alle burgemeesters van Nederland op 26 maart vormt de start van de FSC-campagne die het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland tot en met 30 april 2003 zullen voeren. Centraal in de FSC-campagne staat het belang van de keuze voor hout (producten) met het FSC-keurmerk.