Gemeente Amersfoort

BOOMFEESTDAG IN VATHORST

datum: 20 maart 2003

AMERSFOORT - Wethouder G. Eerdmans plant op woensdag 26 maart in het kader van de nationale Boomfeestdag samen met leerlingen van de basisscholen van Vathorst, de bewonersvereniging Vathorst, de Stichting Reinaerde en Stichting Amerpoort veertien bomen op het hofje van de Haarlerberg in Vathorst. De werkzaamheden beginnen om 9.30 uur en duren ongeveer twee uur.

De boomplanters worden op 26 maart begeleid door een plantploeg van aannemer De Ridder uit Soesterberg, docenten en ouders van de leerlingen. Zij zullen zes sierappelbomen en 8 magnolia's planten. Behalve de twintig leerlingen van de drie basisscholen in Vathorst (De Marke, De Gondelier en De Vuurvogel) gaan vertegenwoordigers van de bewonersvereniging Vathorst en de toekomstige bewoners van De Brink afkomstig van de Stichting Amerpoort en Stichting Reinaerde aan de slag. Voordat zij op 26 maart aan het werk gaan, hebben ze tijdens de lessen uitleg gekregen over de Boomfeestdag. Daarvoor heeft het Amersfoortse Centrum voor Natuur en Milieu Educatie een speciaal 'educatief lespakket' ontwikkeld. Gekozen is voor het thema 'Bomen in de kunst', omdat de nieuwe bomen die in Vathorst worden geplaatst zorgen voor een groene wijk in de toekomst. Door middel van allerlei opdrachten, spelletjes en activiteiten ontdekken leerlingen dat bomen een belangrijke inspiratiebron zijn voor kunstenaars en gaan ze zelf allerlei kunstvormen uitproberen met bomen als thema.

Na het werk krijgen de boomplanters een versnapering als dank voor hun inzet en hulp.

De activiteiten voor de Nationale Boomfeestdag in Vathorst zijn georganiseerd door het Centrum voor Natuur en Milieu Educaties, de gemeente Amersfoort en Ontwikkelingsbedrijf Vathorst.