Gemeente Gouda


03.029 boomfeestdagen 26 en 27 maart 2003

datum: 20 maart 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon 0182-588497

boomfeestdagen 26 en 27 maart 2003

Vanwege het grote aantal deelnemers wordt de landelijke boomfeestdag in Gouda, evenals voorgaande jaren, op twee dagen gevierd. De feestelijkheden vinden dit jaar plaats op woensdagochtend 26 maart en donderdag 27 maart op het Goudse Heempad. Het thema van de boomfeestdagen is bomen in de kunst. Samen met de leerlingen van de Livingstone geeft wethouder J. Warners op 26 maart om 10.00 uur het startsein voor deze 46ste boomfeestdag.

Dit jaar doen 1000 leerlingen uit de hoogste groepen van het Goudse basisonderwijs mee aan de boomfeestdagen. Op het Heempad in Gouda is voor hen een educatieve tocht uitgezet die gerelateerd is aan het landelijke thema van de boomfeestdagen Bomen in de kunst. De tocht voert de leerlingen langs verschillende posten waar medewerkers van de dienst beheer van de gemeente Gouda en medewerkers van CNME De Zwanebloem informatie verstrekken. Ook kunnen ze hier verschillende opdrachten uitvoeren. De tocht start met een informatiestand bomen in de kunst. In de volgende stand wordt uitleg gegeven over kunstig met wilgenhout met een demonstratie houtsnijwerk. In de kraam van het CNME De Zwanebloem maken leerlingen kennis met voorbeelden van schilderijen van bomen. Als groep maken ze hier zelf een schilderij van een boom met al zijn onderdelen. Ook krijgen de leerlingen de mogelijkheid om mee te doen met een wedstrijd maak je eigen boom. Dit doen ze achteraf op school. Er wordt een prijs per school en per leerling uitgereikt.

In het infocentrum wordt het heempad belicht als een kunstig stukje natuur in de stad. Bij de laatste post gaan de leerlingen actief aan de slag met een uitgezet spel ren in de kunst over informatie die tijdens de vorige posten is verteld. Alle deelnemende leerlingen ontvangen na afloop van hun tocht over het Heempad een aandenken aan deze boomfeestdag.