Gemeente Amersfoort

UITNODIGING: Wethouder Geluk opent adviesloket voor het basisonderwijs

datum: 21 maart 2003

Op woensdag 26 maart om 14.00 uur opent wethouder Geluk een loket waar basisscholen advies kunnen vragen voor leerlingen die psycho-sociale hulp nodig hebben. De opening gebeurt door het bekend maken van de naam van het loket. U bent van harte welkom bij deze opening in 't Hoogh Landt partycentrum in Hoogland.

Soms hebben kinderen problemen waardoor het op school niet goed met ze gaat. De school bekijkt dan in overleg met de ouders wat de beste aanpak is. Als het kind hulp nodig heeft die de school zelf niet kan bieden, is verwijzing naar een andere instantie mogelijk. Maar het is niet altijd duidelijk welke instantie het kind het beste kan helpen. Als de ouders toestemming geven, kan de school aankloppen bij het adviesloket. De medewerkers van het loket adviseren de school en de ouders over de meest gewenste hulp.

Het adviesloket heeft directe lijnen naar verschillende vormen van hulpverlening. De medewerkers kunnen een beroep doen op een team van deskundigen uit verschillende organisatie die met elkaar samenwerken. Deskundigen op het gebied van informatie en advies, maatschappelijk werkers, orthopedagogen, psychologen, jeugdartsen en medewerkers van Bureau Jeugdzorg.