Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Amsterdam, 21 maart 2003

Boomplantdag in Zuidoost

Woensdag 26 maart aanstaande wordt in Zuidoost de Boomplantdag gehouden. De heer P. Litjens, lid van het dagelijks bestuur voor de portefeuille Beheer en Milieu, zal om 10.20 uur de eerste boom planten in de groene wig aan de Nadezjda Mandelstamstraat achter de Shri Laksmischool. Hij wordt daarbij geholpen door kinderen van groep 7 en 8 van de Shri Laksmischool. Zij zullen nog ongeveer 25 bomen planten. Na het planten ontvangen de kinderen een herinneringsdiploma. Coca Cola Enterprises Nederland B.V. ondersteunt de boomplantdag in Zuidoost.

De kinderen komen om 9.45 uur bij elkaar in de ontmoetingsruimte van de school. Hier krijgen zij een T-shirt van de Boomplantdag en een glaasje fris van Coca Cola.
Om 10.00 uur zal de heer Litjens de kinderen toespreken. Aansluitend gaan zij gezamenlijk op weg naar de plantlocatie in de groene wig.
Daar zal om ongeveer 10.20 uur de heer Litjens samen met enkele kinderen de eerste boom, een moerascypres (Metaseqoiua) planten. Vervolgens planten de kinderen de andere bomen, waaronder Eik en Els. In de groene wig zullen ongeveer 44 bomen komen te staan. Het gebied is een gedeelte van het totale vernieuwingsgebied van de F-buurt waaraan nog hard wordt gewerkt.


Noot voor de redactie;