Ministerie van Defensie


---


---

Medaille-uitreiking Task Force Fox

25-03-2003

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB023

De plaatsvervangend chef defensiestaf, luitenant-generaal P.J.M. Godderij, reikt op woensdag 26 maart in Nieuwegein de "Nederlandse Herinneringsmedaille Vredesoperaties" uit aan de Nederlandse militairen die hebben deelgenomen aan de NAVO-missie Task Force Fox in Macedonië.

Nederland was van juni tot en met december 2002 de ´Lead Nation´ van de missie Task Force Fox in Macedonië. Ruim driehonderd Nederlandse militairen zorgden samen met collega's uit onder andere Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Italië voor de bescherming van civiele internationale waarnemers. Deze waarnemers zagen in Macedonië toe op de naleving van het akkoord van Ohrid, waarin de rechten van de Albanese bevolking in Macedonië zijn opgenomen.

De militairen waren voor het grootste deel afkomstig van de Koninklijke Landmacht. Het betreft militairen van 43 en 41 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte en Seedorf en van de staf van 1 Divisie 7 december uit Apeldoorn. Daarnaast leverden ook militairen van de Koninklijke Marine, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee een bijdrage.