Ingezonden persbericht


GEMEENSCHAPSONDERWIJS
GERAARDSBERGEN Geraardsbergen, 25 maart 2003.

PERSBERICHT! PERSBERICHT! PERSBERICHT!

Betreft: vredesactie Gemeenschapsonderwijs Geraardsbergen

Geachte ouders,

De voorbije dagen was er slechts één actueel item, de oorlog in Irak. Wij, de Gemeenschapsscholen van Geraardsbergen, wensen in deze zaak geen politiek standpunt in te nemen.

Onze aandacht en onze bekommernis gaat echter uit naar de duizenden Irakese kinderen die ongewild betrokken raken in dit conflict. Wij leven mee met de kinderen die omkomen, verminkt achterblijven en voor de rest van hun leven - zowel fysisch als psychisch - getekend blijven. Kinderen voor wie de primaire levensbehoeften en de onderwijskansen in het gedrang komen.

Om deze bezorgdheid te benadrukken organiseren wij op woensdag 26 maart 2003 een stille optocht door het centrum van Geraardsbergen. Onder begeleiding van de leerkrachten verzamelen de leerlingen om 10 uur op de Markt. Na de stille optocht en de toespraak van de heer Harry Willekens, algemeen directeur, keren de leerlingen onder begeleiding van de leerkrachten terug naar hun respectievelijke school.

Wij zijn ervan overtuigd dat U, net als wij, begaan bent met het lot van de Irakese kinderen en dat U deze actie weet te waarderen.

Met vriendelijke groet,

Namens de scholen van het Gemeenschapsonderwijs, Geraardsbergen

H. Willekens
Algemeen directeur


---- --