Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
bgg via 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
26 maart 2003




Ermelo - Diefstal uit auto

Op 25 maart deed een 45 jarige vrouw uit Ermelo aangifte van diefstal uit haar auto die geparkeerd stond aan de Varenlaan. Het slot van de passagierszijde was geforceerd en weggenomen zijn een tas met daarin een mobiele telefoon, rijbewijs en een portemonnee. De totale schade is nog niet bekend.


Ermelo - Diefstal uit sportcomplex

Op 25 maart deed een 27 jarige man uit Ermelo aangifte van diefstal. Uit de kleedkamer was zijn portemonnee met daarin een rijbewijs, kleingeld, bankpasje en een videotheekpasje.


Harderwijk - Verkeersongeval

Op 25 maart wilde een 23 jarige vrouw uit Harderwijk met haar auto vanaf de Langekamp de Newtonweg opdraaien, en zag een 22 jarige man uit Ermelo op zijn bromfiets over het hoofd. De bromfietser kwam ten val en schoof door naar de andere kant van de weg. Hij klaagde over zijn rug en linker knie. De man is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw kreeg een proces verbaal.


Harderwijk - Verkeersongeval

Op 25 maart reed een 59 jarige man op de Havenkade met zijn fiets en kwam ten val. De ambulance was terplekke en heeft de man verzorgd. De man had zijn wenkbrauw kapot en een dikke buil op zijn hoofd.


Nunspeet - Verkeersongeval

Op 25 maart reed een ambulance met spoed op weg van Elburg naar de Harderwijkerweg. Toen ze vlak voor de rotonde met de Molijnlaan was, stak een 77 vrouw op haar fiets de rotonde over. De vrouw schrok door de naderende ambulance dat ze hierdoor kwam te vallen. Ze kwam met het hoofd op de trottoirrand terecht. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Epe Snelheid controle

Op 25 maart in de ochtend is er een snelheid controle gehouden met de laser op de Enkweg. Dit is een 30 km-zone. 6 overtreders zijn bekeurd.


Epe - Snelheid controle

Op 25 maart snelheid controle gehouden aan de Elburgerweg buiten de bebouwde kom. Aantal metingen 357. Hoogste snelheid 106 km/u. Aantal overtredingen 7


Epe - Verkeerscontrole

Maandagmiddag 25 maart bromfietscontrole gehouden op de Heerderweg. Door motoragenten werden de bromfietsers uit het verkeer gehaald. Waarna de controle achter het bureau plaats vond. Totaal 10 bromfietsen gecontroleerd waarvan 2 een boete voor snelheid en 1 voor het niet stoppen voor rood licht. Hoogst gemeten constructiesnelheid 76.50 km/u.

Oldebroek- Insluiping woning

Een 93-jarige man uit Wezep deed aangifte van insluiping in zijn woning aan de Zuiderzeestraatweg op woensdagochtend 25 maart '03. Een onbekende vrouw en man waren binnengeslopen. De bewoner heeft ze er snel uitgestuurd, na hun vertrek was er geld uit de woning ontvreemd.


Oldebroek- Verkeersongeval met letsel

Een 27 jarige man uit Oldebroek is op woensdagochtend 25 maart '03 gewond geraakt, nadat hij met zijn auto tegen een boom tot stilstand kwam aan de Zuiderzeestraatweg Oost. Vermoedelijk is de persoon onwel geworden. Hij is per ambulance met nekklachten overgebracht naar het Sophiaziekenhuis te Zwolle.

Harderwijk - Dodelijk ongeval
Een 86 jarige vrouw uit Harderwijk is dinsdagmorgen (25/3) bij een tragisch verkeersongeval in Harderwijk om het leven gekomen. Het slachtoffer liep omstreeks 10.50 uur op de Schoenmakersstraat in Harderwijk en werd aangereden door een achteruitrijdende vrachtauto. De bestuurder van de vrachtwagen, een 43 jarige man uit Bussum, reed met zijn vrachtauto achteruit om goederen te kunnen lossen. Hij heeft de vrouw die met een rollator liep, niet opgemerkt. Omstanders maakten de chauffeur er op attent dat hij de vrouw had aangereden, waarna hij de vrachtauto direct tot stilstand bracht. De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden.





038-375 10 50 ---- --