Gemeente Bodegraven

Afsluiting Oranjelaan ter hoogte van de Vijverlaan en het instellen van éénrichtingsverkeer voor een gedeelte van de Sportlaan te Bodegraven

Burgemeester en wethouders hebben op 18 maart 2003 twee verkeersbesluiten genomen met als doel te stimuleren dat het verkeer komende vanaf de Burgemeester Kremerweg met als bestemming het centrum van Bodegraven via de Willem de Zwijgerstraat rijdt in plaats van via de Oranjelaan. Met deze besluiten wordt uitvoering gegeven aan maatregelen die zijn opgenomen in het op 26 april 2001 door de raad vastgestelde geactualiseerde verkeerscirculatieplan.

Het betreft de volgende maatregelen:

1. Het afsluiten van de Oranjelaan ter hoogte van de Vijverlaan voor bestuurders met uitzondering van fietsers. Deze afsluiting wordt gerealiseerd door het aanbrengen van een fietssluis. Bij calamiteiten kunnen hulpverleningsvoertuigen deze fietssluis passeren.

2. Om te voorkomen dat bestuurders bij afsluiting van de Oranjelaan via de Vijverlaan en de Sportlaan richting het centrum gaan rijden wordt als aanvullende maatregel éénrichtingsverkeer ingesteld voor het gedeelte van de Sportlaan gelegen tussen de ingang van het zwembad en de Vijverlaan. Fietsers zijn uitgezonderd van deze maatregel.

Deze verkeersbesluiten met bijbehorende tekeningen liggen voor een ieder zes weken ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis van Bodegraven.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze periode op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar aantekenen bij het college. Het bezwaarschrift moet in ieder geval vermelden: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, de gronden van bezwaar en een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P.L.M. Koot, Bureau Infrastructuur, telefoonnummer (0172) 630 355.