Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.40 uur

Bedreiging

ZEIST Op dinsdag 25 maart werd een man aangehouden voor bedreiging.

Aan het eind van de ochtend had een 47-jarige man uit Odijk een afspraak bij de Sociale Dienst aan de Slotlaan. Daarbij vloog de man een medewerker aan en bedreigde hem met de dood. De medewerker werd ontzet door een bewaker en de verdachte werd uit de intakeruimte verwijderd. Ook in de publieksruimte verzette de verdachte zich nog, maar hij kon het gebouw uit gewerkt worden. Daarbij bedreigde hij de medewerker wederom met de dood en gooide een zware metalen pennenstandaard in zijn maag. De medewerker deed aangifte van bedreiging en mishandeling.

Politiemensen zagen de verdachte rond 13.45 uur in de hal van het gemeentehuis van Odijk lopen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

ZEIST Op dinsdag 25 maart heeft de politie op de Oranje Nassaulaan een verkeerscontrole gehouden.

De snelheid van 625 voertuigen werd vastgelegd en 24 bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor: het niet dragen van de autogordel, een kind los in de auto, onjuiste kentekenplaat en twee gladde achterbanden.

Brand

AUSTERLITZ Op dinsdag 25 maart heeft er kort een bosbrandje gewoed.

Rond 16.00 uur werden politiemensen op de Woudenbergseweg aangesproken door een man die meldde dat er achter de gebouwen aldaar een bosbrandje woedde. Politiemensen zagen dat een stuk bos van ongeveer 100 vierkante meter in de brand stond en dat zich op ongeveer 50 meter afstand een propaantank bevond. De brandweer werd gewaarschuwd en die had de brand snel geblust. In totaal ging ongeveer 250 vierkante meter in vlammen op. De oorzaak van de brand is onbekend. Er werden door de getuige geen personen in de omgeving van de brand gezien.