Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Dinsdag 25-mrt-2003 07:00 uur
tot Woensdag 26-mrt-2003 06:59 uur
Door: Nanda Kappers
---

FIETSTER GESCHEPT DOOR AUTO



DEVENTER - Een 65-jarige vrouw uit Deventer fietste Dinsdag rond 8.30 uur over de Ceintuurbaan komende uit de richting van het Zamenhoffplein. Op de kruising met de Laan van Borgele wilde ze linksaf slaan. Ze verleende daarbij geen voorrang aan de haar achteropkomende en rechtdoor gaande auto van een 62-jarige man uit Raalte. De man probeerde de fietster nog te ontwijken, maar dit lukte niet. De vrouw werd geschept en kwam via de motorkap op de grond ten val. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd een gekneusde enkel geconstateerd. Na behandeling in het ziekenhuis kon ze weer naar huis.

(03-035919)


---

BESTUURDER VERLIEST MACHT OVER STUUR; FIETSTER GEWOND



DEVENTER - Dinsdag rond 13.50 uur reed een 36-jarige man uit Diepenveen met zijn auto over de Havezathelaan komende uit de richting van de Laan van Borgele. Op het kruispunt met de Dreef raakte hij, mogelijk door een remfout, met één van zijn rechterwielen de stoeprand. Hierdoor verloor de bestuurder de macht over het stuur, schoot een klein stukje door de bossages en vervolgens het fietspad op. Daar raakte hij een stilstaande fietser, een 14-jarig meisje uit Deventer. Het meisje werd door de botsing enkele meters weggeslingerd. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis met ondermeer verwondingen aan haar linkerbeen en rechterschouder.

(03-036140)


---

BEKEURT VOOR RECHTSINHALEN EN TE HARD RIJDEN



DEVENTER - Een 31-jarige man uit Diepenveen is dinsdag even na 12.00 uur op de Snipperlingsdijk in Deventer aangehouden voor diverse verkeersovertredingen. De man haalde op de Henri Dunantlaan diverse malen rechts in. Op de Snipperlingsdijk reed hij vervolgens met een gecorrigeerde snelheid van 98 km/h. Voor beide overtredingen wordt PV opgemaakt.

(03-036014)


---

MANNEN OP HETERDAAD BETRAPT BIJ DIEFSTAL KANO



DIEPENVEEN/SCHALKHAAR - Dinsdagavond rond 20.50 uur zagen getuigen twee jongemannen op het terrein van de scouting aan de Wechelerweg. Toen zij de mannen wilden aanspreken gingen ze er vandoor. Op de Raalterweg konden de twee echter aangehouden worden door leden van de scouting. Het bleek dat de twee, 18 en 20 jaar uit Olst, een kano hadden weggenomen. De kano lag inderdaad bij de twee op de grond. De twee mannen werden overgenomen door de politie. Zij verklaarden de kano te hebben meegenomen. Na verhoor zijn ze heengezonden. Een PV wordt opgemaakt.

(03-036324)


---

GETUIGEN VAN WINKELDIEFSTAL GEZOCHT



DEVENTER - Dinsdag rond 14.15 uur kreeg de politie een melding dat in de Engestraat een persoon gepoogd had een blouse te stelen uit een winkel. Dit was gezien door een vrouwelijke getuige. De man was aangesproken door de eigenaar, maar wist te ontkomen. Hij ging er op een fiets vandoor. Agenten die op zoek waren naar de dief werden even later in de Broederstraat aangesproken door een vrouw. Zij wees een man aan die zojuist een zonnebril bij een winkel had gestolen. Aangezien de man voldeed aan het signalement van de eerdere dief in de Engestraat is hij aangehouden. De man, een 31-jarige Deventernaar, verzette zich daarbij. De getuige was na de aanhouding helaas verdwenen.
De man ontkende de diefstallen te hebben gepleegd. Uit onderzoek bleek later dat er eerder die middag bij dezelfde winkel aan de Engestraat van een paspop ook een vest was weggenomen. Een getuige die de dader gezien had gaf aan de eigenaar van de winkel eenzelfde signalement op als van de aangehouden man. De dief is dus waarschijnlijk gezien door drie vrouwelijke getuigen. De politie wil graag met deze drie dames in contact komen. Zij worden gevraagd te bellen met de recherche van Deventer via het nummer 0900-8844. De verdachte is na verhoor heengezonden. Het onderzoek naar hem wordt echter voortgezet.

(03-036133)


---

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN



DEVENTER - Dinsdag rond 17.40 uur werd bij een zaak aan de Weseperstraat een 46-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor diefstal van een rook/koolmonoxidemelder. Omdat de vrouw vaker is aangehouden voor winkeldiefstal is voor nader onderzoek ingesloten. Tevens kreeg ze een winkelontzegging voor de
periode van 1 jaar uitgereikt.

(03-036270)


---

VERKEERSCONTROLES SCHALKHAAR



SCHALKHAAR - Dinsdag in de ochtendspits is er extra aandacht besteed aan de schoolgaande jeugd op de Oerdijk in Schalkhaar. Daar werden twee bekeuringen uitgereikt aan fietsers die onvoldoende rechts hielden. Tevens werd op verzoek extra aandacht besteed aan de snelheidbeperking op de Somervaart en de Grote Ratelaar. Er werd daar bekeurd voor de volgende overtredingen:
2 x niet dragen helm
1 x geen 16 jaar op een scooter.
1 x geen gele plaat/sticker
1 x niet stoppen voor rood licht.
1 x niet volgen rijbaan.

(03-036031)


---

SNELHEIDSCONTROLES BATHMEN EN LETTELE



BATHMEN/LETTELE - Dinsdag tussen 15.30 en 17.45 uur is er op enkele 80-km wegen in Bathmen en Lettele met de lasergun een snelheidscontrole gehouden met de volgende resultaten:
- Bathmen, Marsdijk: 2 overtredingen, hoogste 113 km/u.
- Bathmen, Braakmanssteeg, 2 overtredingen, hoogste 136 km/u (Dit was een

motorrijder die niet aangehouden kon worden, omdat de controleurs er niet bij

konden komen).
- Lettele, Oostermaatsdijk: 2 overtredingen, hoogste 125 km/u.
- Lettele, Bathmenseweg: 2 overtredingen, hoogste 99 km/u.
Met uitzondering van de motorrijder zijn de overtreders staande gehouden en kregen een proces-verbaal aangezegd.

(03-036272)


---

Einde



Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891) ---- --