De Unie


PreNed en Securitas: Opzetten Sociaal Plan

26 maart 2003 - Als bonden zijn wij, net als de betreffende OR'en, door de directies van PreNed en Securitas op de hoogte gebracht van het volgende.

Zoals u weet is het COA (centrale opvang asielzoekers) door verminderde instroom van asielzoekers en de hiermee samenhangende bezuinigingen genoodzaakt het aantal centra te verminderen. Buiten deze vermindering staat het aantal beveiligers die dan nodig zijn per centrum en dienst ook nog eens ter discussie. Ondanks dat wij u beslist niet willen ontmoedigen komt op bovengenoemde bezuinigingen ook nog eens een nieuwe aanbesteding waarbij het de vraag is of uw werkgever de opdracht binnen haalt.

Al met al genoeg reden voor zorg zowel bij uw werkgever als bij ons als uw belangen behartigers. Deze zorg heeft er toe geleid dat wij met uw werkgever hebben afgesproken de komende weken te gebruiken om met elkaar (werkgever en bonden) een plan te maken waarbij de sociale gevolgen bij een eventueel ontslag beperkt zullen blijven. Uiteraard hopen wij dat een ieder zijn arbeidsplaats kan behouden. Wij zijn echter van mening dat u het recht heeft om door ons op de hoogte gebracht en gehouden te worden van de geschetste ontwikkelingen.

Al met al is het nu vooral noodzakelijk om collega´s die nog geen lid zijn van de grootste bond in de beveiliging, uw bond De Unie, lid te maken. Want in deze gaat het motto:samen staan wij sterk zeker op.

Zoals vermeld zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen, en niet alleen kaderleden maar ook u om uw mening vragen.

Als laatste wijzen wij u op bijgesloten aanmeldingsformulier dat u kunt gebruiken om collega´s lid te maken.

Met vriendelijke groet,

Peter Roos
Rob Kluwen
Bestuurders


* Intropagina Beveiliging

woensdag, 26 maart 2003