kleuren-productieprinters en -persen. Xerox volgens marktrapport weer nummer én in West-Europa.
Mime-Version: 1.0

Persbericht

Xerox versterkt haar leidende positie in de markt voor digitale kleuren-productieprinters en -persen

Xerox volgens marktrapport weer nummer één in West-Europa

Amstelveen, 26 maart 2003 ­ Volgens marktanalyse- en marktonderzoekbureau InfoSource is Xerox opnieuw de grootste leverancier in de West-Europese markt van professionele digitale kleurenprinters. Eind 2002 stond Xerox wederom aan de top met een totaal marktaandeel van 28,1 procent ­ bijna 4 procent meer dan haar naaste concurrent. Met name de introductie in september 2002 van de DocuColor 6060 in het segment vanaf 45 ppm zorgde ervoor dat Xerox haar leidende positie verstevigde. In het belangrijke marktsegment van de digitale kleurenproductieprinters c.q. digitale kleurenpersen heeft Xerox een marktaandeel van 56 procent. Meer dan de helft van alle inmiddels geleverde DocuColor 6060¹s werd geplaatst bij grafimediabedrijven en printshops. Daarmee is Xerox in Europa tevens de grootste leverancier van digitale kleurenpersen aan de grafische industrie.

Wereldwijd heeft Xerox nu meer dan 7.500 DocuColor 2000 serie systemen geïnstalleerd (DocuColor 2045, 2060 of 6060), waarvan ruim 3.000 in Europa. In Nederland werd recent de tweehonderdste installatie bij een grafimediabedrijf gerealiseerd.

"Natuurlijk zijn we erg verguld met de waardering die de klanten hebben voor de kwaliteit van onze producten en ons merk", aldus Jean-Noël Machon, president van Xerox Europe. "We zullen er alles aan doen om onze positie te handhaven en daartoe steeds weer met innoverende producten op de markt komen. Een goed voorbeeld van onze vooruitstrevende kleurenafdruk-technologie is de introductie vorige maand van de zeer scherp geprijsde DocuColor 3535." Machon tenslotte: "Ook de zeer goede verkopen in onze DocuColor 1632 en 2240 series in het lagere segment digitale kleursystemen hebben flink bijgedragen aan ons succes."

Volgens InfoSource vertoonde de hoogvolume-kleurenprintermarkt een aanzienlijke groei in aantallen met maar liefst 78 procent in de segmenten voor kleurenprinters boven 13 ppm. De Xerox aandelen in de marktsegmenten 13-29 ppm, 30-49 ppm en 50+ ppm, groeiden naar respectievelijk 24,4 %, 42,4 % en 53,4 %.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company® en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---