Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 26 februari 2003

* BEDRIJFSONGEVAL
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks half drie raakte, tijdens onderhoudswerkzaamheden, in de Opijnenstraat een 56-jarige man uit Schiedam gewond. Het slachtoffer stond op een ladder, toen hij zijn evenwicht verloor. De man maakte een val van zo'n acht meter. Hij werd door GGD vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* MAN GEWOND BIJ STEEKPARTIJ; VERDACHTE AANGEHOUDEN

MAASSLUIS - Dinsdagavond, rond elf uur, raakte een 20-jarige man uit Maassluis gewond bij een steekpartij. Het slachtoffer is opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. De verdachte kon worden aangehouden. Het slachtoffer liep in het winkelcentrum De Koningshoek en kwam zijn opponent tegen. Het tweetal kreeg ruzie en de verdachte stak het slachtoffer met een mes, waarna hij vluchtte. De gewonde man is naar een videotheek gelopen, waar de politie werd gealarmeerd. De verdachte meldde zich korte tijd later aan een politiebureau en is ingesloten.

Avonduitgave dinsdag 25 februari 2003

* HENNEPKWEKERIJ
ROTTERDAM - Tijdens een onderzoek in een woning aan de Dordtselaan, dinsdagmorgen omstreeks tien uur, trof de politie van het district Zuid een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aan. Er stonden zo'n 300 hennepplanten. De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor kwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.


* BRAND
CAPELLE AAN DEN IJSSEL -Vermoedelijk door een strijkijzer ontstond dinsdagmiddag omstreeks één uur brand in een woning aan de Hermitage. De 44-jarige bewoonster ontdekte de brand en vluchtte vervolgens met haar kat de woning uit. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. Bewoners van omliggende woningen werden uit voorzorg uit hun woningen gehaald. Een 40-jarige buurvrouw moest door de GGD naar het IJssellandziekenhuis worden gebracht in verband met ingeademde rook. De woning brandde uit.


* MAN DOODGESTOKEN
ROTTERDAM - Bij een steekpartij, dinsdagavond omstreeks half zeven, is een 58-jarige Rotterdammer in een woning aan de Mathenesserdijk om het leven gekomen. De 46-jarige bewoner belde in verwarde toestand de politie met de mededeling dat hij even tevoren tijdens een ruzie in de relationele sfeer zijn partner had neergestoken. Politiemensen troffen in de woning het levenloze lichaam van het slachtoffer aan. De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.