Ingezonden persbericht

Persbericht

Peapod biedt Intrusion Prevention systeem aan in Benelux Guardian Angel Interceptor beschermt web- en database-servers

Eindhoven, 26 maart, 2003 -- Peapod, gespecialiseerd in de distributie van beveiligings-oplossingen, kondigt de samenwerking aan met Guardian Angel voor de distributie van "Interceptor", een plug-and-play Intrusion Prevention systeem. De Interceptor kan aanvallen tegenhouden die nog onbekende zwakke plekken uitbuiten.

Web-servers zijn kwetsbaar voor de meest destructieve aanvallen, namelijk die op applicatieniveau. Deze nieuwe vorm van aanvallen, toegepast door hackers of ingebouwd in wormen en virussen, maken gebruik van zwakke plekken in onder andere web- en database-servers. Firewalls en intrusion detectiesystemen bieden onvoldoende bescherming. Terwijl intrusion detectiesystemen slechts signaleren dat er een aanval is, blokkeert Guardian Angel Interceptor de aanval ook daadwerkelijk en wordt die zo afgeslagen.

"De toenemende aanvallen van wormen en hackers en ook de politieke spanningen van vandaag, dwingen bedrijven en organisaties tot een rigoureuze beveiliging van hun systeem", stelt Mohan de Silva, Managing Director van Peapod. "Met het innovatieve Interceptor van Guardian Angel, dat ook nog onbekende aanvallen afblokt, spelen wij in op deze behoefte."

Interceptor wordt tussen het internet en de webserver geïnstalleerd en controleert alle verkeer tussen het internet en de HTTP, FTP, MS-SQL en Mail servers (SMPT en POP3). Behalve het blokkeren en registreren van verdachte verzoeken, kent Guardian Angel Interceptor ook een actief hacker-ontmoedigingsbeleid, de "intrudor-lockout". Hierbij wordt de aanvaller automatisch de toegang ontzegd op alle achterliggende servers.

Voor Guardian Angel Interceptor is een business licentie beschikbaar vanaf â'¬ 8.475 voor HTTP, FTP en SMTP, inclusief bescherming van 2 IP adressen, capaciteit 20 Mbps. Corporate licentie start vanaf â'¬11.439 voor HTTP, FTP, SMTP, SQL, inclusief bescherming van 5 IP adressen, met statistieken, capaciteit 55 Mbps. Prijzen zijn zonder BTW.

Peapod - Alblasstraat 14a, 5626 BJ Eindhoven
Tel.: 040/267 99 20, Fax : 040/267 99 21, E-mail: info@peapod.nl

Over Peapod
Peapod is een toonaangevende verdeler van e-software en e-diensten, die aan het Internet gekoppelde netwerken, bedrijfsnetwerken en e-business-omgevingen voorziet van complete beveiligingsoplossingen. Peapod's totaaloplossing voor "best practice"-beveiliging staat borg voor een uitgebreide bescherming tegen de reële risico's van beveiligingshiaten. Peapod levert IT-beveiligingsproducten zoals BorderWare, Guardian Angel Interceptor, ipUnplugged, Ositis AV Stripper, SnapGear, ServGate, SurfControl, Trend Micro, V-ONE en WebSense, maar ook professionele diensten zoals iPass Global Internet Roaming - Corporate and Managed Access, Managed Firewall Security Auditing - en trainingen.
Meer info: www.peapod.nl

Over Guardian Angel
Guardian Angel is een sterke Europese speler die plug-and-play veiligheidsproducten levert voor de beveiliging van webserver-omgevingen. Het bedrijf biedt een nieuw type Intrusion Prevention systemen voor internetbeveiliging. Guardian Angel implementeerde in samenwerking met haar partners reeds verschillende succesvolle security projecten bij grote Europese bedrijven en organisaties. Daarbij worden kwaliteit en kostenefficiëntie gecombineerd.
Meer informatie: www.IntrusionPrevention.com


- - - - - - - - - - - - - - -

Redactionele informatie: Op 'The ICT & Networking Event 2003' zal een presentatie worden gehouden over Guardian Angel Interceptor tijdens de Lan News vendor sessies - thema Security - op 15 april. Peapod Distribution N.V. - S. A., Regine Carsouw, Tel: 040/267 99 20, Email: info@peapod.nl