Gemeente Aa en Hunze


Publicaties woensdag 26 maart 2003 (week 13)
17 maart 2003 tot en met vrijdag 21 maart 2003 de volgende aanvragen om bouw- en sloopvergunning zijn ingediend.

* Zuidlaarderweg 80, Annen, A.G. Kuik, plaatsen carport
* Oude Molenseweg 12, Gasteren, T. Eggens, plaatsen 14 verlichtingsarmaturen

* Esakkers 14, Annen, E.A. de Beijl, verbouwen woonhuis
* Havenkade 48, Gasselternijveen, J.J. van der Kaap, oprichten woning met garage

* De Hoorns 8, Rolde, H. Kamps, oprichten schuurtje
* Bosweg 5, Anloo, H. Recourt, oprichten woning
* Kibbelakkers 12, Schipborg, W.P. v/d Wal, plaatsen garage
* Oosterveld 29, Rolde, L.L. van Bergen, plaatsen dakkapel
* Annerstreek 17, Annen, A. Bouwman, oprichten woonhuis
* Baarveldweg 2 Eldersloo, J. Koers, oprichten doorloopsluis
* Middenstraat 12 Eext, M. Moes, plaatsen schuurtje
SLOOPAANVRAAG

* Kruisstraat 3, Annen, M.J. Beerendonk, slopen woning 17 maart 2003 tot en met vrijdag 21 maart 2003 de volgende aanvragen om bouw- en sloopvergunningen zijn verleend.

* Naweg 6, Gieten, J.W.L. Mulder, vergroten woning (verz. 18-3-03)
* Annerstreek 3, Annen, A. Rutgers, verbouwen woning (verz. 21-03-03)

* Hoek Vlintenweg/Rondkamp, Gieten, Hulshof Transport, plaatsen van een loods (verz. 21-03-03)

* Achterhaven 5, Schipborg, O.J. Homan, vergroten woning (verz. 19-03-03)

* Gagels 43, Gasteren, G. Koornneef, verbouwen woning (verz. 21-03-03)

* Etten Hiddingelaan 38, Gasselte, T. Stoffers, plaatsen bijkeuken (verz. 21-03-03)

* Zandvoorterweg 2, Eexterveen, J.P. Bos, plaatsen garage (verz. 21-03-03)

* Noordes 21, Annen, J.G. ten Raa, gedeeltelijk vergroten woning (verz. 21-03-03)

REGULIERE BOUWVERGUNNING


* Semsstraat 8, Eexterveenschekanaal, Beheer- en beleggingsmaatschappij Tres d'Or BV, verbouw woning/kantoor (verz. 21-03-03)

VERLEENDE SLOOPVERGUNNINGEN

* Westeinde 15, Gasteren, J. van Rein, slopen van gedeelte van de bijgebouwen (verz.18-03-03)

* Zandvoort 29, Gieten, H.L. Paas, afbreken woonboerderij (verz. 20-03-03)

* Amen 20, Amen, A. Sligter, verbouwen woning/café
* Dwarsakkers 5, Eext, A. Huseman, plaatsen carport Woningwet, medewerking te verlenen aan voornoemde plannen. Deze bouwplannen liggen van donderdag 27 maart 2003 tot en met woensdag 23 april 2003 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. VERKEER
Ontwikkeling keerroute buslijnen 57 en 59 te Eext Sinds 24 juni 2002 rijdt lijn 59 (Emmen-Groningen) weer als doorgaande lijn door Eext. De buslijnen 57 en 59 worden op zondag en 's avonds van maandag tot en met zaterdag gesplitst en maken dan gebruik van één keerlus. De huidige keerroute door de Brinkstraat en Hoofdstraat is onacceptabel voor de bewoners. Destijds is besloten dat de bussen die keerlus blijven rijden totdat een acceptabel alternatief is gevonden. Omdat de klachten over de keerlus en het halteren bij de bushalte aan de Kerkstraat aanhielden hebben de gemeente Aa en Hunze, busvervoerder Arriva en Commissie Dorpsbelangen Eext de kwestie opnieuw besproken. Gezamenlijk zijn ze van mening dat een alternatief wel een verbetering moet zijn en aan vastgestelde randvoorwaarden (o.a. beperken overlast, bus moet in Eext blijven, gebruik bestaande halte, lage kosten, veiligheid, korte keerroute) moet voldoen. Dit heeft geleid tot de volgende uitkomst.
Per zondag 30 maart a.s. zullen de buslijnen 57 en 59 geen gebruik meer maken van de huidige keerroute door de Brinkstraat en Hoofdstraat. De buslijnen 57 en 59 worden op dezelfde tijden gesplitst. Lijn 59 (Emmen) zal keren via de Kampstraat en lijn 57 (Groningen) zal keren via de Anderseweg. Als overstappunt wordt de bushalte aan de Stationsstraat gebruikt. Overdag blijft lijn 59 (Emmen-Groningen) als doorgaande route door Eext rijden. De keerroute wordt gehandhaafd tot de aanbesteding van het openbaar vervoer in 2004.

Verkeersstremming GIETEN
In verband met de slechte staat van onderhoud van de riolering in de Zuid-Es (Stationsstraat-Westerstraat) te Gieten, wordt deze vervangen. Gelijktijdig wordt de rijbaan opnieuw herstraat. Het genoemde wegvak zal voor alle doorgaande verkeer worden afgesloten. De omleidingroute is aangegeven middels bebording.Dit geldt voor de periode vanaf donderdag 20 maart t/m woensdag 28 mei maart 2003 (of zoveel korter of langer de werkzaamheden duren). Nadere informatie kan verkregen worden bij de afdeling Openbare Werken, telefoonnummer (0592) 267869.

MILIEU

WET MILIEUBEHEER
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben ontvangen van:

* Installatietechniek Hofsteenge te Eext, een melding op grond van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer voor het van toepassing worden van het Besluit op de reeds bestaande inrichting op het perceel Kerkstraat 11 te Eext.

* J.H. Kruit, Tweede Dwarsdiep 25, 9515 PP Gasselternijveenschemond, een melding op grond van het Besluit mestbassins milieubeheer voor het tijdelijk oprichten van een foliebassin voor de opslag van dunne pluimveemest op het perceel Tweede Dwarsdiep 25 te Gasselternijveenschemond.

Alle stukken liggen vanaf donderdag 27 maart 2003 tot en met woensdag 9 april 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten.
Voor meer informatie kunt u bellen met de sectie Milieu, tel. (0592) 267839.

OPSLAG VASTE MEST
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze gedogen de opslag van pluimveemest van:


* Gebr. Wilting, Dideldomweg 1, 9515 PV Gasselternijveenschemond, op een perceel landbouwgrond aan de Dreef te
Gasselternijveenschemond;

* Maatschap Van Boven, Strengenweg 5, 9531 TE Borger, op een perceel grond aan de Kerkweg te Eext.

Alle stukken liggen vanaf donderdag 27 maart 2003 tot en met woensdag 7 mei 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten. Belanghebbenden kunnen tot en met 7 mei 2003 een gemotiveerd bezwaarschrift tegen dit gedoogbesluit indienen bij burgemeester en wethouders van Aa en Hunze.
Voor meer informatie en voor het buiten de werkuren inzien van stukken kunt u bellen met de sectie Milieu, tel. (0592) 267839.

BEKENDMAKING

SPREEKUUR WETHOUDERS OP LOCATIE
Iedere eerste dinsdag van de maand houden de drie wethouders van de gemeente Aa en Hunze spreekuur op locatie. Ze doen dat roulerend in Annen, Gasselternijveen en Rolde van 18.30 tot 20.00 uur. Op dinsdag 1 april 2003 kunt u binnenlopen in:

Datum

Dorpshuis 't Roem
Gasselternijveen, Cerestraat 3

Dorpshuis Annen, Kruisakkers 36

Ontmoetingscentrum
Boerhoorn
Rolde, Zuides 6a

01-04-2003

Dhr. J.M.M. Polman

Dhr. J. Wiersum

Dhr. E.J.H. Kruit

Voor de komende twee maanden ziet het schema er als volgt uit:

Datum

Dorpshuis 't Roem
Gasselternijveen,
Cerestraat 3

Dorpshuis Annen,
Kruisakkers 36

Ontmoetingscentrum
Boerhoorn
Rolde, Zuides 6a

06-05-2003

Dhr. E.J.H. Kruit

Dhr. J.M.M. Polman

Dhr. J. Wiersum

03-06-2003

Dhr. J. Wiersum

Dhr. E.J.H. Kruit

Dhr. J.M.M. Polman

Bewonersavond Landschappelijk bouwen in Eexterzandvoort Eind vorig jaar is het project "landschappelijk bouwen" opgestart. De gemeente Aa en Hunze haakt als eerste gemeente in op het project `landschappelijk bouwen' van de provincie Drenthe. Bij deze benadering van woningbouw krijgt de ruimtelijke kwaliteit in het dorp Eexterzandvoort extra aandacht. De Provincie Drenthe, de Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD) en dorpsbewoners trekken samen op om plannen te maken voor de bouw van enkele woningen. Deze nieuwbouw moet passen in het dorpse karakter van Eexterzandvoort.

De bewoners van Eexterzandvoort worden hierbij uitgenodigd om op woensdagavond 2 april 2003, aanvang 20.00 uur in het dorpshuis te Eexterzandvoort, kennis te nemen van het conceptrapport "landschappelijk bouwen in Eexterzandvoort''. Na een toelichting van het conceptrapport door de opstellers daarvan, is het de bedoeling dat er een gedachtewisseling plaatsvindt met de aanwezigen. De ervaringen van deze avond zullen worden betrokken bij het opstellen van het definitieve rapport, waarin een ontwikkelingsvisie voor landschappelijke bouwen in Eexterzandvoort wordt opgenomen.
* B.J.E. Hubbeling, Gieterstraat 29 te Rolde voor het vellen van drie eiken staande in de tuin van betrokkenen;
* L.J. de Jonge, Waardeel 16 te Annen voor het vellen van een ceder spec en een pinus spec staan de in de tuin van betrokkene;
* G.J. Roossien, Korteweg 6 te Gieten voor het vellen van een ceder spec staande in de tuin van betrokkene;

* C.G Kamp, Kampakkeres 14 te Ekehaar voor het vellen van een berk staande in de tuin van betrokkene;

* J.B. Agricola, Esweg 1 te Ekehaar voor het vellen van een es staande in de tuin van betrokkene;

* J. Sipma, Rolderdingspillaan 30 te Rolde voor het vellen van 15 fijnsparren staande in de tuin van betrokkene;
* J. Popken, Eerste Exloermond 43 te Eerste Exloermond voor het vellen van een thuja staande in de tuin van perceel Stationstraat 55 te Gieten;

* J. van Egmond, Eexterweg 16 te Annen voor het vellen van twee berken, een prunus spec en een pinus spec staande in de tuin van
* F. Kanter, Annerstreek 50 te Annen voor het vellen van een meidoorn en een wilg staande in de tuin van betrokkene;
* A.H. Smit, Gagels 7 te Gasteren voor het vellen van een ceder spec, een chamaecyparis spec een fijnspar en twee eiken staande in de tuin van betrokkene;

* G. Tuinman Ronkelskamp 46 te Annen voor het vellen van een pinus spec, een abies en een picea staande in de tuin van betrokkene;
* Ganput, Greveling 109 te Annerveenschekanaal voor het vellen van een populier staande in de tuin van betrokkene;
* G.M Moesker/P v.d. Veen, Hoofdstraat 74 A te Gasselternijveen voor het vellen van vier berken staande in de tuin van betrokkene;
* T.H. Jobing, Nijend 10 te Anderen voor het vellen van een linde staande in de tuin van betrokkene onder voorwaarde van de aanplant van een linde.

* De gemeente Aa en Hunze te Gieten voor het vellen 60 m² bosplantsoen, vijf berken, tien essen en twee eiken staande aan de oostzijde van de Polderweg in Annerveenschekanaal ter hoogte van het sportcomplex Hermes AVK. De beplanting wordt geveld ten behoeve van de ontsluiting van het te realiseren uitbreidingsplan.
MEDEDELING

MILITAIRE OEFENING
In de gemeente Aa en Hunze zal van 1 april 2003 vanaf 15.00 uur tot 2 april 2003 om 09.00 uur een militaire oefening worden gehouden. Claims met betrekking tot veroorzaakte schade dient u onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals datum en tijd, plaats, soort schade en eventueel kenteken voertuig(en) te richten aan: Ministerie van Defensie Afdeling Schadeclaims, Schadecommissaris Krijgsmacht, Postbus 20701, 2500 ES s'-Gravenhage, tel.: (070) 3186985. Voor eventuele vragen en/of klachten over deze oefening kunt u contact opnemen met: Beheerder Schiet- en Oefenterrein Witten. Tel.: (0592) 358325 of (06) 52571333.