Gemeente Ede

Vrijwilligers Wereldnatuurfonds vandaag betrokken bij campagne voor FSC-hout
Nieuwe voorzittershamer voor burgemeester Ede

Het Wereldnatuurfonds WNF en de organisatie FSC Nederland overhandigen vandaag, woensdag 26 maart, een voorzittershamer aan burgemeester R.C. Robbertsen van de gemeente Ede. Bij de overhandiging om 14.00 uur bij de hoofdingang van het raadhuis in Ede zijn enkele Edese WNF-vrijwilligers aanwezig.

Het WNF in Nederland start met de overhandiging een campagne die het gebruik propageert van hout en houtproducten die voorzien zijn van het FSC-keurmerk. Dat FSC-hout is afkomstig uit goed beheerde bossen. Volgens de internationale, onafhankelijke organisatie Forest Stewardship Council (FSC) heeft goed bosbeheer bewezen dat het de verwoesting van bos stopt. Zoals bekend, is ontbossing een grote bedreiging voor de natuur en de wereld. Volgens het WNF verdwijnt wereldwijd jaarlijks 150.000 vierkante kilometer natuurlijk bos, oftewel een oppervlakte van bijna vier keer Nederland.

WNF biedt de voorzittershamer van de burgemeester aan in de hoop dat het Edese bestuurscollege daarmee goede besluiten neemt voor een duurzame toekomst. De organisatoren van de actie hebben aangekondigd dat een kind, een WNF-Ranger verkleed in een boompak, de FSC-hamer aanbiedt. Bij de overhandiging zijn aanwezig vanuit het WNF-kantoor in Zeist mevrouw Heikamp en als Edese vrijwilligers de heer Brandsma en mevrouw Van de Dool.