Voedingscentrum
Wat is gezond tussendoor?
26 maart

Na het ontbijt of de lunch krijgen de meeste mensen na verloop van tijd weer wat trek. Veel zoete en hartige snacks en tussendoortjes stillen snel en gemakkelijk de lekkere trek. Jammer genoeg zorgen deze al snel voor veel extra calorieën waardoor ze onnodig dikmakend zijn. Van het grote aanbod kant-en-klare producten hebben tussendoortjes met weinig verzadigd vet en veel vezels de voorkeur.

Een goede keuze zijn bijvoorbeeld volkorenbiscuits, ontbijtkoek en voedingsbiscuits zoals Sultana, EverGo en Vitalinea. Ook rijstwafels of fruit zijn lekker tussen de maaltijden door. Verder is een broodje zoals een krentenbol, mueslibol of koffiebroodje zeer geschikt als gemakkelijk en gezond tussendoortje.

Drankjes
Let ook bij het kiezen van drankjes op de calorieën. In (mineraal)water, koffie of thee zonder suiker, light-frisdrank en drinkbouillon zitten geen of nauwelijks calorieën. Lekker tussendoor is ook een glas vruchtensap zoals sinaasappelsap of grapefruitsap, tomatensap, groentesap en karnemelk of halfvolle melk.