Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem-Doorwerth, snelheidscontroles
Publicatiedatum: 26-03-2003

Een automobilist die gisteren met 138 km/u de snelheidscontrole voorbij flitste op de Koningsweg in Arnhem heeft daarmee de hoogst genoteerde snelheid neergezet. Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie hield gisteren weer een snelheidscontrole tussen drie uur 's middags en acht uur 's avonds. Ruim 1700 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan er 74 te hard reden.
In Doorwerth controleerde het VHT tussen drie uur 's middags en negen uur 's avonds op de Utrechtseweg. Onder 2880 passanten overschreden 49 automobilisten de maximumsnelheid. Hoogst genoteerde snelheid hier bedroeg 129 km/u. Op beide genoemde wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, winkeldief aangehouden
Publicatiedatum: 26-03-2003

Een 46-jarige Arnhemmer is gisteravond op de C. A. Thiemestraat aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal vanuit een winkel aan de Steenstraat in Arnhem. Rond half zes waarschuwde winkelpersoneel de politie omdat ze achter een winkeldief aan zouden zitten. Aan de hand van het opgegeven signalement troffen agenten de verdachte rennend aan op de C. A. Thiemestraat, waarop hij werd aangehouden. Een getuige, dat zich bij de agenten vervoegde, verklaarde achter de verdachte te zijn aangerend toen die de winkel uitliep met de gestolen goederen. Via de mobiele telefoon had hij de agenten naar de juiste plaats kunnen loodsen. De verdachte werd na verhoor weer heengezonden. Hij bekende de diefstal en kreeg een dagvaarding uitgereikt om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, aanhoudingen na vechtpartij
Publicatiedatum: 26-03-2003

De politie heeft dinsdagavond twee Arnhemmers aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een vechtpartij op de Slangenwortelstraat in hun woonplaats. Het gaat om twee mannen van 21 en 22 jaar. De vechtpartij ontstond naar aanleiding van een eerder conflict tussen de 22-jarige verdachte en de vader van de 21-jarige. De zoon was naar aanleiding van dit voorval verhaal gaan halen bij de 22-jarige, wat uitmondde in een handgemeen. De 21-jarige verdachte raakte daarbij gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Beide verdachten werden aangehouden. Na verhoor zijn de twee weer op vrije voeten, nadat zij hun aandeel in de zaak hadden bekend. Omdat geen van de betrokkenen aangifte deed werd door de politie bemiddelend opgetreden, waarna het conflict was bijgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden