Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-03-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.00 u) Woensdag, 26 maart 2003

District Maastricht

Maastricht; bekeuringen tijdens toezicht en controles De politie heeft afgelopen dinsdag tijdens toezicht / controles in en om de Maastrichtse binnenstad totaal 24 bekeuringen / processen-verbaal uitgedeeld. De geconstateerde overtredingen varieerden van het fietsen in het voetgangersgebied / zone, het in het openbaar drinken van alcoholische drank, het bij zich hebben van verdovende middelen tot het niet dragen van de autogordel. Een 29-jarige man uit Puble Vicar (E) werd op de Klokbekerstraat aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij nadere controle bleek hij ruim vijf gram heroine bij zich te hebben. Die werden samen met het geld (1.380,-- Euro) dat hij bij zich had in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in. Op de Boschstraat hield de politie een 22-jarige Maastrichtenaar aan wegens belediging van een politie-agent. Hij wordt ervan verdacht de bekende middelvinger naar de agent te hebben opgestoken en een belediging te hebben geuit in de richting van de agent. Ook 17-jarig meisje uit Maastricht werd op de Boschstraat aangehouden wegens het uiten van belediging in de richting van een politie-agent. De politie maakt tegen beide verdachten proces-verbaal op.

Maastricht; autosleutels
Een politiepatrouille trof tijdens toezicht vanmorgen, woensdagmorgenvroeg omstreeks 05.30 uur op het terrein van de parkeergarage op het Vrijthof in Maastricht een man op een bouwcontainer liggen die zich daar op deze wijze vermoedelijk trachtte te verbergen. Het bouwterrein / parkeergarage is afgezet met hekwerk en voorzien van bordjes verboden toegang ex art. 461 Wetboek van Strafrecht. De verdachte, een 32-jarige man uit Maastricht werd dan ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte verklaarde bij de politie dat hij jaren geleden zijn autosleutels in de parkeergarage had verloren en dat hij die nu was gaan zoeken....

Maastricht; aangehouden
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag aanhoudingen verricht op verdenking van winkeldiefstal. In een winkel in het NS-station in Maastricht werd een 39-jarige man uit Maastricht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte verzette zich in het stationsgebouw hevig tegen zijn aanhouding waarop de politie pepperspray gebruikte/inzette. Daarop staakte de verdachte diens verzet en kon hij voor nader onderzoek worden overgebracht naar het politiebureau.
Een 25-jarige vrouw en een 32-jarige man, beide zonder vaste woon/verblijfplaats werden aangehouden op verdenking van diefstal van kleding in een winkel aan de Grote Staat. De gestolen werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachtemn.