Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-03-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 12.40 u) Woensdag, 26 maart 2003

District Sittard

District Sittard; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag op diverse locaties in de Westelijke Mijnstreek verkeerscontroles gehouden. Bij een snelheidscontrole op de Leyenbroekerweg in Sittard controleerde de politie totaal 1.470 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 121 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximumsnelheid (50 km p/u) overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. Bij een snelheidscontrole op de Raadhuisstraat in Urmond controleerde de politie totaal 690 voertuigbestuurders. Het totaal aantal overtreders van de ter plaatse geldende maximumsnelheid (30 km p/u) is 294 voertuigbestuurders. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 64 km p/u. Daarnaast werden op de Heerstraat in Stein nog een tiental voertuigbestuurders bekeurd, ondermeer wegens het niet dragen van de autogordel en het niet APK-gekeurd zijn van de auto. Op de Geleenstraat in Puth betrapte de politie 47 snelheidsovertreders (van de totaal 350 gecontroleerde voertuigbestuurders). De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier (binnen de bebouwde kom, alwaar een snelheidslimiet geldt van 50 km p/u), 92 km p/u. Daarnaast werden op de Stationsstraat in Schinnen en op de Hommerter Allee in Amstenrade totaal nog 9 voertuigbestuurders bekeurd, ondermeer wegens het niet dragen van de autogordel en het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders.

Sittard; winkeldievegge betrapt
Personeel van een winkel aan de Gruizenstraat in Sittard betrapte afgelopen dinsdag een 28-jarige vrouw uit Sittard bij diefstal van kleding (een sweater en twee trainingsbroeken ter waarde van totaal ruim 63 Euro). De gestolen kledingstukken werden in beslag genomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar / winkel. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Beek; schennispleging
Afgelopen dinsdagnamiddag, omstreeks 17.45 uur kreeg de politie een melding van een schennispleging. Een onbekende, en geheel naakte man toonde op de Oude Pastorie in Beek een tweetal jonge meisjes/kinderen uit Beek zijn geslachtsdeel. De meisjes zijn meteen naar huis gefietst. Door de ouders is bij de politie aangifte gedaan van schennispleging. De politie stelt een nader onderzoek in.