Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Belgische specialiteiten, visgerechten, wijnen...
Radisson sas balmoral hotel opent exclusief restaurant

Spa, maart 2003 - Het Radisson SAS Balmoral Hotel in Spa, België introduceert een nieuw restaurantconcept. Het hotel restaurant - voorheen bekend als Balmoral restaurant - is totaal vernieuwd en heringericht. Begin maart heropende het haar deuren als het stijlvolle "Entre Terre & Mer," met een luxueuze veranda die een prachtig uitzicht biedt op de nieuw aangelegde tuin en de bossen en heuvels van Spa. Centraal gegeven is de open keuken waar de koks "live" de gerechten bereiden.

Regionale specialiteiten en visgerechten
Het accent van de - ook geheel vernieuwde - menukaart ligt op een combinatie van regionale specialiteiten en visgerechten. Er wordt gewerkt met een aantal vaste klassiekers, het overige gedeelte van de menukaart wisselt per seizoen. Het beroemde Belgische koksduo Damien Wibin en Olivier Tucki - bekend van het Belgische restaurant "De Bijgaarden" - heeft de leiding over het restaurant. Executive Chef blijft Jean-Pierre Litt. Villeroy & Boch ontwierp speciaal voor "Entre Terre & Mer" een uniek servies. De glazencollectie is van Schott Zwiesel.

Lunch en diner met bijpassende wijnen...
Het à la carte restaurant is zeven dagen per week geopend en biedt ruimte aan 130 personen. Tevens beschikt het over een privé zaal voor groepen tot 30 personen. Iedere week wordt een tweegangen businesslunch samengesteld à ¤ 25 p.p. op basis van voor- en hoofdgerecht of hoofdgerecht en dessert. 's Avonds biedt het restaurant een viergangenmenu à ¤ 45 p.p. (exclusief dranken)of ¤ 60 p.p. (inclusief wijnen en water). Damien Wibin, restaurantdirecteur en Maître Sommelier, ontvangt de gasten in zijn Vinotheek om een passende wijn te kiezen uit de ruim 180 Franse en wereldwijnen.

Topkoks aan het werk
"We zijn zeer tevreden met het resultaat van de verbouwing. "Entre Terre & Mer" biedt een authentieke, gezellige sfeer; de exclusieve gerechten in combinatie met het uitgebreide wijnassortiment zijn een garantie voor fabuleuze maaltijden, zoals de Hollanders dat van ons gewend zijn! Dankzij de open keuken zijn de gasten in staat onze topkoks ècht vakwerk te zien verrichten. Met name de specialiteiten, maar eigenlijk alles op de kaart, zijn zeker het proberen waard!" aldus Damien Wibin, directeur van restaurant Entre Terre & Mer.

Bel voor reserveringen Hotel Balmoral via telefoonnummer (+32) (0) 87 79 21 41 of via e-mail: info.spa@radissonSAS.com. Rezidor SAS Hospitality, moedermaatschappij van Radisson SAS, telt momenteel 126 hotels & resorts in 40 landen en heeft 34 projecten in ontwikkeling. Rezidor SAS is volledig eigendom van de SAS Groep. Rezidor SAS beheert de Radisson SAS Hotels sinds 1994. In 2002 werd de portfolio uitgebreid met Regent, County en Park Inn. Rezidor SAS verwacht tegen 2012 700 hotels in Europa, het Midden Oosten en Afrika te beheren.

De Nederlandse hotels van Radisson SAS Hotels & Resorts zijn gevestigd in Amsterdam (Radisson SAS Hotel Amsterdam - 243 kamers, centraal gelegen, conferentiefaciliteiten, Talavera restaurant) en op Schiphol-Rijk (Radisson SAS Hotel Amsterdam Airport - 279 kamers, 19 conferentieruimtes, fitness, Talavera restaurant). Bel voor reserveringen: Radisson SAS Hotel Amsterdam via 020 623 12 31 of Radisson SAS Hotel Amsterdam Airport via 020 655 31 31.

Bel voor reserveringen in één van de meer dan 400 Radisson SAS Hotels & Resorts het gratis nummer (in Europa): 0800 33 33 33 33, bezoek www.radissonsas.com of neem contact op met uw reisagent.