Nieuwsbericht

woensdag, 26 maart 2003, 16.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Algemene verkeerscontrole
Heiloo, dinsdag 25 maart 2003.
Dinsdag werden op de Kennemerstraatweg en de Westerweg een algemene verkeerscontrole gehouden. Tijdens de deze controles werden ruim 70 auto's en bestuurders gecontroleerd. Zes autobestuurders werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen en één bestuurder kreeg een bekeuring omdat een klein kind op schoot werd meegevoerd. Van tien bromfietsen bleek het motorvermogen te hoog te zijn. Daarnaast werden een aantal processen-verbaal opgemaakt voor technische gebreken en het niet voeren van een helm. Het totaal aantal bekeuringen kwam hierdoor op 24. Tijdens de controles werden 13 blaastesten afgenomen. Geen van de gecontroleerde bestuurders bleek teveel alcohol te hebben genuttigd.

Fietsen en gereedschap gestolen
Castricum, dinsdag 25 maart 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een schuur achter een woning aan de Schoutenbosch. Eén van de bewoners werd om ongeveer 04.00 uur wakker van vreemde geluiden maar kon de oorzaak van die geluiden niet vaststellen. Dinsdagmorgen ontdekte men dat de schuurdeur was opengebroken. De dieven hebben twee fietsen en een hoeveelheid elektrisch gereedschap weggenomen.

Aanhanger uitgebrand
Stompetoren, dinsdag 25 maart 2003.
Dinsdagmiddag heeft de politie de rijbaan van de Noordervaart enige tijd gesloten voor het verkeer in verband met een brandende oplegger. De bestuurder van de vrachtwagen combinatie verklaarde dat één van de remmen van de oplegger was vastgelopen. Door oververhitting is vervolgens brand ontstaan in één van de wielkasten. De oplegger bleek gevuld te zijn met olie. De brandweer heeft het vuur geblust. Tussen 18.00 en 19.15 uur is de rijbaan van de Noordervaart gesloten geweest voor het verkeer. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Computers gestolen uit bedrijf.
Heiloo, dinsdag 25 maart 2003.
Dinsdagavond werd een inbraak ontdekt in een bedrijf aan de Oude Werf. Men was in het bedrijf gekomen door het vernielen van één van de ramen. Vanuit het pand werden een 6-tal computers weggenomen. Ten tijde van de inbraak was een nabij gelegen doe-het-zelf-zaak nog open. Mogelijk zij er getuigen die gezien hebben dat personen de computers uit het bedrijf hebben weggenomen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo, telefoon 0900-8844.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, woensdag 26 maart 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 32-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Dijk. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat hij in de daar gelegen parkeergarage tegen een paal en een vangrail was gereden. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 855 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol en het feit dat de bestuurder een aanrijding had veroorzaakt werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Een uur later zagen surveillerende agenten een 30-jarige man uit Alkmaar met zijn auto rijden over de Bergerbrug. Op de kruising met de Geestersingel sloeg de man linksaf en reed tegen de richting in, in de richting van de Westerweg. Daar bracht hij zijn auto tot stilstand. Bij controle bleek dat ook hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies 500 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Velgen en banden van auto's gestolen
Alkmaar, woensdag 26 maart 2003.
Woensdagmorgen ontdekten medewerkers van een schadebedrijf dat de velgen en banden van twee personenauto waren ontvreemd. De auto's stonden geparkeerd voor een bedrijf aan de Koelmalaan. Een werknemer van het bedrijf zag een negroïde man bij één van de auto's wegrennen toen hij zich ontdekt voelde. Het bleek dat van deze auto, naast de vier velgen en banden, ook de hoofdsteunen en audioapparatuur was weggenomen.

Vrouw dood in haar woning aangetroffen
Alkmaar, woensdag 26 maart 2003.
Woensdagmorgen werd een 25-jarige vrouw uit Alkmaar door familie dood in haar woning aangetroffen. Het bleek dat de vrouw door geweld om het leven was gebracht. De recherche is inmiddels gestart met een onderzoek naar de juiste toedracht van dit misdrijf.

NOORDKOP

Brand in woning
Den Helder, dinsdag 25 maart 2003.
Dinsdagmiddag ontdekte de bewoonster van een woning aan de Swalmstraat dat er brand was uitgebroken op de eerste verdieping van haar huis. Samen met haar twee kinderen heeft zij de woning verlaten. De woning werd door de brand zwaar beschadigd en is op dit moment onbewoonbaar. De oorzaak van de brand kon niet worden vastgesteld. Omdat de bewoonster onwel werd, is zij ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee mannen aangehouden na het plegen van vernielingen Den Helder, dinsdag 25 maart 2003.
Dinsdagavond zijn twee mannen van 30 en 51 jaar en beiden afkomstig uit Den Helder, aangehouden op de Binnenhaven. Kort daarvoor had de schipper van een boot die in het water van de Binnenhaven lag, gezien dat de twee mannen onbevoegd op zijn schip waren gestapt. Eén van hen had vervolgens de buiskap vernield terwijl de andere op het dek liep te urineren en in één van de masten was geklommen. Bij hun aanhouding bleek dat beiden onder invloed van alcohol te verkeren. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.

Caravan uitgebrand
Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 25 maart 2003.
Dinsdagavond werd brand ontdekt in een caravan die geparkeerd stond op de Westerduinweg. Deze caravan is in gebruik bij een schoonmaakploeg. Vermoedelijk heeft men vergeten een kacheltje uit de doen waardoor deze door oververhitting in brand is gevlogen. De caravan werd volledig vernield. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Bewoner betrapt inbrekers
Warmenhuizen, woensdag 26 maart 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning aan de Remmerdel. Omstreeks 03.45 uur werd de bewoner wakker van een vreemd geluid. Toen hij op onderzoek uit ging hoorde hij dat een onbekende persoon iets zij tegen een maat. Toen de bewoner vervolgens naar beneden rende bleken de daders te zijn gevlogen. Men was in het huis gekomen door het vernielen van een slot in een deur. Op dit moment is nog niet bekend of en zo ja wat er uit de woning is weggenomen.

Bromfietser gewond na aanrijding
Zijdewind, woensdag 26 maart 2003.
Woensdagmiddag kort na 12.00 uur vond een aanrijding plaats op de Provincialeweg tussen de Moerbeek en de Tolkerdijk. De bestuurder van een bedrijfswagen, een 35-jarige inwoner van Zijdewind, reed met zijn auto over de Provincialeweg. Toen hij een erf van een woning op wilde rijden verleende hij geen voorrang aan de bestuurder van een bromfiets, een 18-jarige inwoner van Hoogwoud. Een aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg. Hierbij raakte de bestuurder van de bromfiets gewond aan zijn schouder. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen.

WESTFRIESLAND

Bromfietser onder invloed van alcohol
Obdam, dinsdag 25 maart 2003.
Dinsdagavond werd een 24-jarige bestuurder van een bromfiets aangehouden op de Braken. Tijdens een daar gehouden bromfietscontrole roken agenten dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 225 ug/l. Dat is meer dan de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Brand in woning
Enkhuizen, woensdag 26 maart 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03.10 uur ontdekten de bewoners van een flatwoning aan de Kweekwal dat er brand was uitgebroken in de omgeving van de meterkast van de woning. Toen de bewoners op onderzoek uit gingen zagen zij dat een viertal vuilcontainers die buiten tegen een aantal meterkasten van flatwoningen stonden, in brand stonden. Deze containers werden volledig door het vuur vernield. Ook de inhoud van een aantal andere meterkasten was door de brand zwaar beschadigd.. De woning bekwam door de brand zware rookschade. Het vermoeden bestaat dat onbekenden één of meerdere containers in brand hebben gestoken en dat het vuur is overgeslagen naar de nabij gelegen meterkasten. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van het gebeuren.

Vrouw van tas beroofd.
Hoorn, dinsdag 25 maart 2003.
Dinsdagavond tussen 19,.40 en 19.50 uur is een 70-jarige mevrouw uit Enkhuizen van haar tas beroofd. Deze tasjesroof vond plaats op de Westerdijk. Het slachtoffer liep daar toen zij op een gegeven moment werd ingehaald door een hardlopende jongen van ongeveer 20 jaar oud. Bij het passeren rukte de jongen de tas van de schouder van het slachtoffer. De dader rende vervolgens weg in de richting van de Molsteeg. Hierna verloor de vrouw de dader uit het oog. Van deze dader is verder geen signalement bekend. In de gestolen tas zat onder anderen een portemonnee met een onbekend bedrag aan geld en een aantal pasjes. Later werd de lege portemonnee terug gevonden op de Dubbele Buurt. Eventuele getuigen van deze tasjesroof worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.

Meisje ernstig gewond na aanrijding
Enkhuizen, woensdag 26 maart 2003.
Woensdagmorgen omstreeks 08.45 uur is een 12-jarige meisje uit Enkhuizen ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Gerard Brandtweg. Het meisje stak tussen de Havikshoek en het Roode Paard, direct achter een vrachtwagen, de rijbaan van de Gerard Brandtweg over. Hierdoor zag zij een personenauto, bestuurd door een 20-jarige vrouw uit Enkhuizen over het hoofd. Een aanrijding tussen het meisje en de auto was het gevolg. Bij de aanrijding raakte het kind ernstig gewond. Zij is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam. De bemanning van een toevallig passerende ambulance kon direct medische hulp verlenen. Ook was een traumahelikopter ter plaatse om assistentie te verlenen.