Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 25 maart 2003 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de gemeenteraad of aan het college van burgemeester en wethouders?

Collegebesluiten van 25 maart 2003

Projectenregistratie

Het college van b. en w. heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de lijsten met geprioriteerde projecten vast te stellen. Besloten wordt dat hiermee voldoende uitvoering is gegeven aan het amendement van de gemeenteraad van 21 oktober 2002. De prioritering wordt toegevoegd aan de stadsvisie. De gemeentesecretaris wordt gevraagd een centraal projectenregister aan te leggen.

Hierin komt een projectbeschrijving met toelichting zoals is aangegeven in de nota de goede dingen goed doen.

Collegebesluit van 25 maart 2003

Nieuw zwembad Kalverdijkje

Het college van b. en w. is van plan een zwembad te laten ontwikkelen in combinatie met een Health en Fitness Centrum en stemt in principe in met een garantstelling voor de kapitaallasten voor het zwembadgedeelte. Het Health en Fitness Centrum komt in de plaats van een zwembad in gemeentelijk eigendom. De gemeente koopt de prestatie in van een externe partij. Pellikaan staat garant voor het Health en Fitness Centrum. De voorkeur gaat uit naar een zwembad met een wedstrijdbassin van 25 x 20 meter. De jaarlijkse subsidie hiervoor zal 618.000,00 bedragen. De financiële -, organisatorische en juridische vormgeving van een samenwerkings - en ontwikkelingsovereenkomst met Pellikaan BV en BV Sport wordt op korte termijn verder uitgewerkt. Voordat een definitief besluit wordt genomen komt er een risiscoanalyse. Dat het huidige zwembad aan het Kalverdijkje moest worden vervangen had het college van b. en w. in februari 2002 reeds besloten.

Collegebesluit 25 maart 2002

Uitvoering popmotie

Het college van b. en w. heeft besloten aan de raad voor te stellen de subsidie voor de popprogrammering in Theater Romein vast te stellen op 9.000,00. Het college wil de raad voorstellen het resterende bedrag voor popprogrammering van 36.378,00 vast te stellen als subsidie voor Stichting Het Podium. De gemeenteraad heeft bij de begrotingsbehandelingen van 4 en 5 november 2002 een motie aangenomen over overheveling van subsidie van Theater Romein naar Stichting Het Podium.

Collegebesluit van 25 maart 2003.

Achter de Hoven/Vegelin

Het college van b. en w. heeft besloten de gebiedsaanwijzing en plan voor cacsoherstel particuliere woningverbetering in Achter de Hoven/Vegelin vast te stellen. Dit loopt vooruit op de vaststelling van de subsidieverordening stedelijke vernieuwing. Verder wordt het programma van eisen voor cascoherstel particuliere woningen van 19 maart vastgesteld. In het raadsbesluit van 18 november 2002 over Achter de Hoven/Vegelin is vastgesteld dat er een regeling komt die voor alle betrokkenen gelijk is en dat de regeling plaatsvindt op basis van vrijwilligheid. Het budget hiervoor is 2,1 miljoen. Er is geen vervangende woonruimte beschikbaar en de gemeente koopt zelf geen woningen op voor particuliere woningverbetering. Woningbouwcorporaties komen wel in aanmerking voor de subsidieregeling, maar voor hen geldt een anti-speculatie beding.

Collegebesluit van 25 maart 2003.

Taakstelling Harmonie

De opgelegde taakstelling aan Stadsschouwburg de Harmonie van 136.000,00 wordt ongedaan gemaakt zo heeft het college van b. en w. besloten. Dit budgettaire nadeel komt op de lijst van mee - en tegenvallers van 2003.

Het college nam kennis van het rapport van Deloitte en Touche over de bedrijfsvoering van de Harmonie. Hieruit blijkt dat de Harmonie in vergelijking met andere schouwburgen goede resultaten boekt. Na beoordeling en doorlichting van de bedrijfsvoering en de conclusie is dat er zonder ingrijpende maatregelen geen kostenbesparingen mogelijk zijn.

Collegebesluit van 25 maart 2003.

Bezwaarschrift bouw woning te Swichum

Tegen de bouw van een woning aan de Ayttadyk 4a in Swichum maakten twee bewoners bezwaar. Eén bezwaar wordt door het college van burgemeester en wethouders niet-ontvankelijk bevonden. Het tweede bezwaarschrift is ongegrond.

Collegebesluit van 25 maart 2003.

Herziening Bouwverordening

Het college van b. en w. heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen de bouwverordening gemeente Leeuwarden vast te stellen. Tegelijkertijd wordt de bouwverordening van 1997 ingetrokken.

De bouwverordening wordt gewijzigd omdat de bouwregelgeving met ingang van 1 januari 2003 ingrijpend is gewijzigd.

De bouwverordening is op de volgende punten gewijzigd:
* Herziening Woningwet

* Besluit bouwvergunningvrije en licht-bouwvergunningvrije bouwwerken

* Besluit indieningvereisten aanvraag bouwvergunning
* Veranderingen Bouwbesluit

Collegebesluit van 25 maart 2003.

Legesverordening Leeuwarden 2003

Het college van b. en w. heeft besloten aan de raad voor te stellen de derde wijziging van de Legesverordening 2003 vast te stellen. Het gaat om de tarieven voor de ontheffing Drank- en Horecawet.

Collegebesluit van 25 maart 2003.

Bouw windmolen

Het college van b. en w. heeft besloten in te stemmen met de weerlegging van inspraakreacties tegen de bouw van een windmolen aan de Jupiterweg no. 7. De bouwaanvraag is ingediend door GEP. Nederland b.v. De windmolen is hoger dan officieel is toegestaan. Daarom is de aanvraag in strijd met het bestemmingsplan en moet een vrijstellingsprocedure worden doorlopen. De vrijstellingsprocedure gaat door, zo wil het college de raad voorstellen. De bevoegdheid om vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en de procudure daaromtrent, zal aan b. en w. worden gedelegeerd.

Collegebesluit van 25 maart 2003.

Elfstedenmonument

Sinds het Elfstedenmonument op de brug over de Murk in de Canterlandseweg is onthuld, trekt het veel bezoekers. De gemeente heeft behoorlijk bijgedragen bij de totstandkoming van het monument, maar wilde niet bijdragen in de onderhoudskosten. Om het monument te onderhouden is een instandshoudingscontract nodig. Ingestemd wordt met een onderhoudscontract tussen de Stichting It Sil Heve en de gemeenten Leeuwarden en Tytsjerksteradiel, zo heeft het college van b. en w. besloten.

Collegebesluit van 25 maart 2003.

Gezins- en opvoedingsondersteuning

Het college van b. en w. heeft besloten 22.690,00 subsidie te verlenen aan Humanitas voor opvoedings - en gezinsondersteuning door Home Start. Home Start is een project waarbij vrijwilligers gezinnen met jonge kinderen ondersteunen. De steun is laagdrempelig en gratis en is bestemd voor gezinnen met jonge kinderen van 0 6 jaar. Dit jaar wordt het beleid geïnventariseerd en op elkaar afgestemd.

Collegebesluit van 25 maart 2003.

Bezwaarschrift Prinsentuin Horeca Projecten B.V.

Het bezwaarschrift van Horeca Projecten B.V. voor het verlenen van een bouwvergunning wordt gegrond verklaard, zo heeft het college van b. en w. besloten. Het bezwaarschrift was gericht tegen de bouw van 26 appartementen aan de Groeneweg/Wissesdwinger door Heijmans Vastgoed B.V.

Prinsentuin Horeca Projecten maakte bezwaar tegen de bouw omdat het bouwplan niet getoetst was aan het derde lid van artikel 51: bescherming van het stadsgezicht.

Collegebesluit van 25 maart 2003.

SIOF claim Planontwikkeling Wilhelminaplein

Het college van b. en w. gaat akkoord met aanvullende informatie over de claim op het ontwikkelingsdeel van het SIOF voor planonwikkeling voor het Wilhelminaplein. De informatie wordt voorgelegd aan de Commissie Bestuur en Middelen. Deze Commissie had om aanvullende informatie gevraagd in de vergadering van 3 maart 2003. De Commissie ging toen niet akkoord met het voorstel om 220.000,00 te onttrekken aan het ontwikkelingsdeel van het SIOF. De aanvullende informatie gaat over het gevolgde proces en de samenhang met de structuurvisie binnenstad.

Collegebesluit van 25 maart 2003.

Samenwerkingsovereenkomst met Consortium B.V.

Lees verder --->>>

Collegebesluit van 25 maart 2003.