Gemeente Lingewaard


Scholieren massaal op de been voor Nationale Boomfeestdag

,,Poeh, poeh, wat is die grond hard, klinkt het met een verzuchtende stem. Snel nadat de eerste spaden in de droge grond zijn gezet gaan de jassen al uit. En dan liggen er nog zon 2.300 stuks meidoorn en sleedoorn te wachten om geplant te worden. Toch is van gemopper totaal geen sprake. Het is woensdag 26 maart.

Ruim tweehonderd leerlingen van de Bemmelse basisscholen geven onder een stralende zon invulling aan de Nationale Boomfeestdag.

De leerlingen van groep 8 genoten op de uitgestrekte akkers merkbaar van de gezonde buitenlucht. Ook de fietstocht naar de boerderij van Frank Houterman aan de Waaldijk had meer de voorkeur dan rekensommen maken in de klas.
Na een kindvriendelijk woordje van wethouder Cor van Dalen mochten de kinderen aan de slag.

De klus heeft enkele mooie hagen opgeleverd. Goed voor een totale lengte van 760 meter. Een kleine groep ,,arbeiders had zich over de aanplanting ontfermd van wilgentakken langs de sloot.

De leerlingen kwamen van de Donatushof, De Regenboog, Pius X en de Mariaschool in Bemmel. De begeleiding werd verzorgd door Stichting Lingewaard Natuurlijk en de Natuur en Vogelwerkgroep Bemmel.