Ingezonden persbericht


Acer maakt alles groter met de nieuwe Aspire 1700 notebook-pc met 17"-scherm

's Hertogenbosch, 26 maart 2003 - Acer breidt andermaal zijn gamma draagbare computers uit. De Acer Aspire 1700, de allereerste notebook-pc met een 17"-scherm, werd ontworpen voor gebruikers die een compleet werkinstrument nodig hebben dat schitterende prestaties levert en tegelijk de data haarscherp weergeeft. Dat laatste is nu mogelijk met het 17"-scherm.

De Acer Aspire 1700 steunt op de krachtige Intel® Pentium® 4 Northwood-processor (tot 3.06 GHz) met SiS M650-chipset en System Bus 400/533 MHz. Het standaard DDR SRAM geheugen van 512 MB kan worden uitgebreid tot 1024 MB, terwijl de harde schijf, een Ultra ATA/100, pronkt met een opslagcapaciteit van minimaal 60 GB. Tot de standaard multimedia-uitrusting behoort een handige DVD-ROM/CD-RW combodrive die ook dvd-films kan afspelen. Deze notebook is dus niet alleen een formidabele werkpartner maar ook een uitstekende toeverlaat voor ontspanning. En met de standaard cd-brander is de gebruiker in staat uitzonderlijke persoonlijke videobestanden met geluidsband te creëren.

Het hoofdkenmerk van deze splinternieuwe notebookreeks is het 17" grote 1280x1024 XGA-scherm (vergelijkbaar met een CRT-scherm van 19") met 16 miljoen kleuren, VGA graphic card en 64 MB UDMA RAM - stuk voor stuk eigenschappen waardoor deze notebook-pc de prestaties van een kantoortoestel levert in een handig draagbaar formaat.

De connectiviteit van de Acer Aspire 1700 wordt verzekerd door een interne V.90 56Kbps modem/fax en een ingebouwde 10/100Mbps Ethernet-kaart. De notebook kan (als optie) ook worden uitgerust met een 802.11b wireless-kaart zodat u eender waar het internet kunt raadplegen of uw e-mail kunt downloaden.

Alle modellen zijn uitgerust met een volledige reeks I/O-poorten: een parallelle, een seriële en een PS/2-poort, een S-video-poort, een Firewire-poort, 4 USB 2.0-poorten en een 32-bit type II PCMCIA CardBus-sleuf.

De Acer Aspire 1700 notebook-pc wordt geleverd met het vooraf geïnstalleerde besturingssysteem Microsoft® Windows® XP Home met bijbehorende Recovery CD. Het ergonomische toetsenbord beschikt over eurotoetsen en een TouchPad.

Verder krijgt elke Acer Aspire 1700 een reeks programma's meegeleverd zoals Norton Antivirus® (90 days trial version) dat rechtstreeks via het internet wordt geüpdatet, PowerDVD om dvd-roms te spelen, NTI CD Maker(tm) en Adobe Acrobat® Reader.

De nieuwe Acer Aspire 1700-reeks luidt een nieuwe generatie van notebook-pc's in die dankzij het grote scherm efficiënte alternatieven zijn voor desktop-pc's, zonder een duimbreed toe te geven op prestatieniveau. Door de mogelijkheid om presentaties, grafisch materiaal en vernuftige verticale toepassingen te tonen is deze notebook-pc de ideale werkpartner voor professionele gebruikers in en buiten het kantoor.

De notebook-pc's krijgen een garantie van 2 jaar, waarvan 1 jaar internationale dekking.

Deze nieuwe notebook is te verkrijgen vanaf 1799 euro.

Alle illustraties zijn te vinden op www.acer.nl/temp/aspire1700

Meer gedetailleerde informatie over alle Acer-producten vindt u op de website van Acer: www.acer.nl

Acer in het kort

Acer werd in 1976 opgericht en behoort tot de top tien in de wereld voor de verkoop van merkpc's. Het is op marketing- en dienstenvlak actief in Azië-Pacific, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. Naast het aanbod van een breed spectrum IT-producten en -diensten is Acer ook een toonaangevende vernieuwer inzake e-business. Het biedt e-enabling-oplossingen die IT-producten combineren met een gamma diensten dat wordt geleverd via de globale infrastructuur van Acer. Acer commercialiseert onder meer kantoorpc's, notebookpc's, servers, schermen, personal digital assistants (PDA), naast een gamma IT-accessoires en MegaMicro-ready IT-producten.

In Europa is Acer de 5de grootste PC-leverancier met een globale marktgroei van 9,6% in 2002 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van -4,7%). In het derde kwartaal van 2002 stegen de verkoopcijfers van Acer in Nederland met 55%. Op de markt van de draagbare pc's in Nederland is Acer het 3de merk met een groei van 16,8% in 2002 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 8%).

De groei van Acer voor 2002 in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) zou volgens voorspellingen 10% hoger liggen dan de gemiddelde voorziene marktgroei van 3,2%.



Ingezonden persbericht