Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (26/3)

Bergen op Zoom, woensdag 26 maart 2003

Ramkraak automatiseringsbedrijf

STEENBERGEN: In de nacht van dinsdag op woensdag werd rond 3.45 uur op grove wijze ingebroken in een automatiseringbedrijf aan de Zilverhoek in Steenbergen.
Het hekwerk rond het bedrijf werd ontzet en, vermoedelijk met een voertuig, werd de voordeur van het bedrijf ingereden. Ondanks het feit dat verschillende alarmen afgingen, heeft men kans gezien om digitale camera`s en computerapparatuur mee te nemen. Het is nog niet exact bekend welke goederen er ontvreemd zijn. De politie heeft een onderzoek naar de diefstal ingesteld.

Diefstal fiets

DINTELOORD: Maandagavond werd vanaf de Westvoorstraat in Dinteloord een blauwgroene Batavus damesfiets gestolen. De fiets stond niet op slot.

Verkeerscontroles

BERGEN OP ZOOM: Op de Laan van Reimerswaal, de Wouwsestraatweg en de Zuidzijde Zoom zijn op dinsdag 25 maart door de politie gerichte snelheidscontroles gehouden. In het totaal werd van 861 voertuigen de snelheid gecontroleerd. Hiervan werden er 120 bekeurd. Op alle lokaties bedraagt de toegestane snelheid 50 km/u. De grootste overtreding werd begaan op de Wouwsestraatweg, waar een automobilist het controlepunt met een snelheid van 87 km/uur passeerde.

BERGEN OP ZOOM: Ook aan de Van Heelulaan werd dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Hier werd gericht gecontroleerd op het dragen van de autogordel. De politie heeft voor het begaan van deze overtreding 16 automobilisten op de bon geslingerd.

Aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagmorgen vond in de ochtendspits een aanrijding plaats op de kruising Randweg Noord - Melanenweg - Marconilaan-Noord. Een vrachtauto, die werd bestuurd door een 56-jarige man uit Roosendaal en een personenauto, die werd bestuurd door een 30-jarige vrouw uit Bergen op Zoom, stonden beide stil voor het rode verkeerslicht van de Randweg-Noord. De vrachtauto stond links voorgesorteerd ten opzichte van de personenauto. Toen het verkeerslicht op groen sprong, trokken beide bestuurders op. De vrachtautobestuurder wilde naar de rechterrijstrook en zag, toen hij in zijn buitenspiegel keek, kennelijk de personenauto over het hoofd. Hij reed naar rechts en drukte de personenauto in de linkerflank. Deze sloeg daardoor over de kop en kwam in de middenberm tot stilstand. Dankzij het feit dat de automobiliste alle veiligheidsmaatregelen in acht had genomen, konden zijzelf en haar twee kinderen van 2 en 3 jaar oud, de personenauto toch ongedeerd verlaten. De kinderen zaten in een kinderveiligheidszitje en de bestuurder droeg haar gordel.

Vernieling verkeerslichteninstallatie

BERGEN OP ZOOM: Afgelopen weekend werd een vijftal kabels van de verkeerslichten aan de Randweg-Noord doorgesneden. Het verkeer ondervond heel veel hinder van deze vernieling. Met name op de kruising met de Halsterseweg is het verkeer ernstig in gevaar gebracht. De politie is dan ook naarstig op zoek naar eventuele getuigen, die meer kunnen vertellen over de toedracht rond deze vernielingen.
De verkeerslichten aan de Randweg-Noord en Halsterseweg te Bergen op Zoom, zullen op donderdag 27 maart nagenoeg de gehele dag buiten werking zijn in verband met werkzaamheden. De politie zal, tijdens de spits, toezicht houden in verband met de verkeersdrukte en de grote toeloop van fietsers en bromfietsers.

Poging diefstal uit auto

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagmorgen deed een gedupeerde autobezitter bij de politie aangifte van een poging tot diefstal vanuit zijn personenauto. Toen zijn auto stond geparkeerd op de openbare weg aan de Burgemeester Wittelaan, heeft een onbekende beide sloten van de portieren getracht te openen. De sloten raakte hierbij beschadigd, maar men heeft geen toegang tot de auto kunnen verkrijgen.

HALSTEREN: Dinsdagmorgen deed de eigenares van een auto, die stond geparkeerd op de Raemdonck te Halsteren eveneens aangifte van een inbraakpoging in haar auto. De dader heeft het slot van het linkerportier geforceerd, maar uiteindelijk niets uit de auto weggenomen.

Diefstal uit personenauto

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagmorgen kwam een inwoner van Bergen op Zoom bij de politie aangifte doen van diefstal uit zijn personenauto. De inbraak heeft afgelopen weekeinde plaatsgevonden, toen zijn auto stond geparkeerd op het Opperland. Een onbekende man had op straat de kentekenpapieren van de auto gevonden en bracht deze terug bij de eigenaar. Toen pas ontdekte de eigenaar dat het slot van het linker portier geforceerd was en dat de dader, naast de autopapieren, vijf dubbel-CD`s van Queen uit de auto had weggenomen.

Politie treft 4 hennepkwekerijen aan

HOOGERHEIDE: Medewerkers van politieteam Woensdrecht stuitten woensdag op maar liefst vier hennekwekerijen. In de ochtend werden in de garage bij een leegstaand woonhuis aan de Antwerpsestraatweg een kwekerij met zeker 1200 planten aangetroffen, verdeeld over een tweetal verdiepingen. Toen de medewerkers nog bezig waren de apparatuur en planten af te voeren, kwam de melding binnen dat op industrieterrein De Kooi eveneens een zware henneplucht werd waargenomen. De politie nam ter plaatse polshoogte en trof in een grote loods aan de Middenweg een drietal kwekerijen met in totaal ruim 3000 planten aan. Omdat er zichtbaar recent een oogst had plaatsgevonden, gaat de politie ervan uit dat de maximale capaciteit van de kwekerijen zelfs nog aanzienlijk groter is. In de eerste kwekerij, relatief de kleinste van de drie, werd een 20-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Deze hennepplantage onderscheidde zich zowel in grootte als in uitvoering, van de andere twee zeer professionele kwekerijen, die op hun beurt vrijwel identiek aan elkaar waren. In deze kwekerijen bevonden de planten zich in verschillende stadia van de groei (van zeer jong tot oogstrijp), zodat kan worden gesteld dat er sprake is van een volcontinubedrijf. Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat de laatste twee kwekerijen in eigendom zijn bij dezelfde persoon; een nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen. De aangehouden verdachte verklaarde niet de eigenaar van de andere twee kwekerijen te zijn. De politie heeft woensdag met ruim 20 medewerkers uit het gehele district de kwekerijen ontruimd en op last van de Officier van Justitie de planten en apparatuur in beslag genomen. De planten zullen nog vandaag worden afgevoerd naar de vuilverbranding in Moerdijk. De politie gaat ervan uit dat met de eerstvolgende oogst van de planten een straatwaarde behaald had kunnen worden van ruim 275.000 euro; omdat hennepplanten gemiddeld 4 tot 6 maal per jaar geoogst kunnen worden, vertegenwoordigt dit een jaaropbrengst van ca. 1.375.000 euro.

Woninginbraken

OUDENBOSCH: Op maandagavond 24 maart werd een inbraak ontdekt, die had plaatsgevonden in een woning aan de Duiventoren in Oudenbosch. De ruit van de achterdeur werd ingeslagen, waarna uit de woning geld en sieraden werden meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Brandstichting aan auto

OUDENBOSCH: In de nacht van maandag op dinsdag werd brand gesticht aan een auto die
geparkeerd stond in de Spuilaan. Hierbij raakte tevens een tweede auto beschadigd. De politie heeft ook naar deze brandstichting een onderzoek ingesteld.

Diefstal auto

OUDENBOSCH: In de nacht van maandag op dinsdag werd vanuit de Vlierstraat in Oudenbosch een personenauto ontvreemd. Het betreft een blauwe Fiat Uno, voorzien van het kenteken ZD-84-ZD.

OUD-GASTEL: In de nacht van maandag op dinsdag werd vanuit de Beemd in Oud Gastel een personenauto ontvreemd. Het betreft een groene Opel Corsa, voorzien van het kenteken NG-97-JL.

De politie heeft van beide diefstallen aangifte opgenomen en de auto`s als gestolen laten registreren.

Politie houdt verdachte autodiefstallen aan

RUCPHEN: Gisterenmiddag werd een 26-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden in verband met inbraken in auto`s in de gemeente Rucphen. Eerder deze maand had een getuige gezien hoe de verdachte, na een inbraak, in een auto stapte. De getuige gaf het kenteken van de betreffende auto door aan de politie, die de man hierop als gezochte heeft gesignaleerd. Toen hij dinsdag door een surveillance werd gezien, werd de man door de politie in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex in Bergen op Zoom. Uit onderzoek bleek dat de man in ieder geval wordt verdacht van de inbraak in een drietal auto`s, te weten aan de Schietbaan in Rucphen, de Zegestede in Roosendaal en de Spechtenlaan in Halsteren. Na verhoor is de verdachte woensdagmiddag met een AU-dagvaarding op zak heengezonden.

Bron: Manon Ostendorf