Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Amsterdam, 26 maart 2003

Woensdag 26 maart is het zover. DigiStation de Bonte Kraai opent haar deuren. Buurtbewoners zijn om 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het eerste digitale buurthuis van Alcides in de Bijlmermeer.
Tijdens deze feestelijke opening kunt u een videopresentatie bekijken en beluisteren van Kids & Gaming en Wise Kids Online en u kunt een kijkje nemen in het prachtige computerlokaal. De activiteit Kids & Gaming zal u een beeld geven van de mogelijkheden van samenwerken op de computer. In een videopresentatie op scherm wordt u op animerende wijze bekend gemaakt met het "zijn" van het DigiStation.

Kids & Gaming

Het DigiStation de Bonte Kraai heet iedere doordeweekse dag zijn buurttieners van harte welkom om in een netwerk te gaan Gamen. Naast Gaming komen ook internetten, website bouwen en muziek maken / bewerken aan de orde. In een clubsfeer worden de kinderen op een laagdrempelige wijze bekend gemaakt met de computer. Naast Kids & Gaming zijn er nog andere activiteiten die u kunt vinden op www.digitaalbuurthuis.nl.

Wise Kids Online
Naast radio en televisie maakt het Wise Kids Kinderpersburo nu ook digitale reportages. Bij Wise Kids Online bezoeken reporters van 12 tot 15 jaar allerlei culturele jeugdactiviteiten in Amsterdam Zuidoost. Hierover schrijven zij recensies op de website van het Digitale Buurthuis. Zie www.digitaalbuurthuis.nl/wisekids Volwassenen
Natuurlijk zijn er ook voor volwassen mogelijkheden om gebruik te maken van de computer. Elke dinsdag en vrijdag kunt u van 10.00-12.30 uur en van 13.00-15.30 uur, tegen betaling van EUR1,50 per blok van 2,5 uur, gebruik maken van de geĂŻnstalleerde programma's op de computer inclusief toegang tot het internet. Diverse workshops, waaronder kennismaking met de PC, wordt verwacht in april. DigiStation de Bonte Kraai, kraaiennest 68, 1104 CD, 020 3989650