Gemeente Barendrecht

26 maart: Nationale Boomfeestdag 2003

Kinderen plantten 39 bomen in Riedertuin

Barendrecht deed wederom mee aan de nationale boomfeestdag. Dit jaar waren leerlingen van basisschool Dr. Schaepman aan de beurt. Zij plantten op woensdag 26 maart 39 bomen in de straat Riedertuin in de wijk Riederhoek. Wethouder Peter van Vugt (Openbare Werken) plantte rond 9.25 uur de eerste van in totaal 39 vogelkersen.

Voor de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool Dr. Schaepman was op woensdag 26 maart een speciaal programma samengesteld. De ochtend begon met een uitgebreide uitleg over de dag, de te planten bomen en de groenstructuur van Barendrecht. Tussen 9.15 uur en 10.30 uur werden de 39 bomen geplant. Na afloop werd op school video gekeken en konden de kinderen deelnemen aan een speciaal bomenspel. Het programma werd rond 12.00 uur afgesloten. Als dank voor hun deelname kregen alle kinderen een aandenken.

De Nationale Boomfeestdag bestaat inmiddels 45 jaar. Barendrecht doet al jaren actief mee. Ieder jaar is een andere school en groep aan de beurt. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil basisschooljeugd via deze dag de noodzaak van een gezonde, groene leefomgeving laten inzien. De gemeente Barendrecht onderschrijft die gedachte.

Meer informatie: www.boomfeestdag.nl