Gemeente Ten Boer

Duurzame dag Ten Boer

Duurzame dag gemeente Ten Boer

Woensdag 26 maart 2003 gaat als duurzame dag de geschiedenisboekjes in van de gemeente Ten Boer. Maar liefst drie duurzame activiteiten werden er deze dag georganiseerd in de gemeente.

Nationale Boomfeestdag
De dag begon met het planten van 20 iepen in het kader van de Nationale Boomfeestdag. Op initiatief van de dorpsvereniging in Lellens werden er door leerlingen van de Ten Poster scholen bomen geplant. Als dank voor hun grote inspanningen kregen de kinderen een traktatie van de dorpsvereniging. En van de gemeente kregen de kinderen een bessenstruik mee naar huis.

Duurzaam beheer van tropische regenwouden
Met de tropische regenwouden gaat het wereldwijd niet goed. Ongebreidelde houtkap met als gevolg erosie die uiteindelijk kan leiden tot woestijnvorming. Een delegatie van het Wereld Natuur Fonds overhandigde s middags om 14 uur een voorzittershamer van FSC-hout aan de burgemeester. Deze actie vond tegelijkertijd in heel Nederland plaats, tot en met de burgemeester van Madurodam. Doelstelling van de actie is om gemeentebesturen bewust te maken van de nadelen van het gebruik van tropisch hardhout. Hout met het FSC-keurmerk is afkomstig uit duurzaam geëxploiteerde regenwouden.

Installatie werkgroep Ten Boer Duurzaam
Een aantal vrijwilligers met een bijzondere interesse voor het milieu in de brede zin des woords heeft zich verenigd in de werkgroep Ten Boer Duurzaam. De werkgroep zal zich bezig gaan houden met voorlichting op het gebied van milieu, alternatieve energiebronnen, (her)gebruik van grondstoffen en goederen e.d. Eén van de eerste activiteiten van de werkgroep was de opruimactie van zwerfvuil in de gemeente op zaterdag 8 maart j.l.